Afval veranderen in een waardevolle resource

Het kan met Adaptaflex®

In de circulaire economie bestaat afval niet meer. Op weg naar een duurzame toekomst moeten slimme scheidingsprocessen ervoor zorgen dat waardevolle stoffen uit het afval worden gehaald, zodat deze opnieuw kunnen worden ingezet als grondstof. Toen een OEM-klant van Oostec Industrial Automation behoefte had aan een oplossing waarmee ze de bekabeling van hun afvalverwerkingsmachines konden beschermen, adviseerde Oostec Adaptaflex®.
Oostec Industrial Automation levert al ruim tien jaar kant-en-klare industriële besturingssystemen en complete oplossingen voor de besturing van processen, machines en productielijnen. Een van hun opdrachtgevers, een OEM-leverancier van afvalverwerkingsmachines, had een besturingssysteem nodig voor het scheiden van biologisch afbreekbare stoffen van het restafval.
Vocht en knaagdieren
De OEM-klant had behoefte aan een oplossing die de bekabeling van hun afvalverwerkingsmachines zou beschermen. Het bedrijf wilde graag een metalen oplossing die én flexibel én mechanisch sterk was. De oplossing moest de machines beschermen tegen water – omdat de apparatuur wordt schoongemaakt met hogedrukreinigers – en tegen knaagdieren, op plekken waar de bekabeling zich dicht bij de grond bevindt.

Adaptaflex_Oostec_Referentiepagina

Adaptaflex®
Oostec startte vervolgens met de selectie van vloeistofdichte metalen leidingsystemen. De klant koos voor een Adaptaflex® Type SP flexibel metalen leidingsysteem. In combinatie met type B, C en M koppelingen vormt dit een zeer flexibel kabelbeschermingssysteem, met een IP-classificatie van IP54 (B- en C-koppelingen) en IP65 (M-koppelingen) en een zeer hoge UV-bescherming. Bij de beslissing waren prijs, kwaliteit, installatiegemak en verkrijgbaarheid van doorslaggevend belang. Deze oplossing is lang bestand tegen metaalmoeheid en voldoet dankzij de vloeistofdichte stalen leidingen ook aan de vereisten voor waterbestendigheid en knaagdierwering.

Groot aantal toepassingen
Adaptaflex®- leidingsystemen zijn geschikt voor vele omstandigheden en extreme temperaturen. De leidingsystemen van Adaptaflex® omvatten ruim 20 verschillende typen niet-metalen leidingen met verschillende technische eigenschappen, en zijn daarmee geschikt voor allerlei toepassingen. Voor zwaardere toepassingen is er een breed scala aan hoogwaardige metalen leidingen beschikbaar. Deze zijn vuurbestendig, bieden bescherming tegen elektromagnetische straling en zijn lang bestand tegen metaalmoeheid.

Adaptaflex_Oostec_Referentiepagina


  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language