Busch-Welcome® voor Rubensgebouw

Gemak en veiligheid dankzij slimme deurcommunicatie

Een verouderde intercominstallatie bracht bewoners van het Rubensgebouw in Rotterdam ertoe op zoek te gaan naar een vervangende oplossing. Gemak, comfort en veiligheid waren bij deze ‘zoektocht’ van doorslaggevend belang. Zo kwamen ze terecht bij het moderne Busch-Welcome® deurcommunicatiesysteem.

Referentieproject Rubensgebouw

Veiligheid en leefbaarheid
Het Rubensgebouw in de Rotterdamse wijk IJsselmonde heeft een goed doordachte opzet en indeling van de verdiepingen waardoor bijna alle appartementen een schitterend uitzicht hebben op de rivier. De gemeenschappelijke tuin, de woonkamers, terrassen en balkons zijn stuk voor stuk gericht op het water van de Nieuwe Maas. En de actieve vereniging van eigenaren (VVE) doet er alles aan om het gebouw zo veilig en leefbaar mogelijk te houden.

Die veiligheid en leefbaarheid worden ook bepaald door de uitvoering en functionaliteit van het deurcommunicatiesysteem. Ook hier kozen de eigenaren van de appartementen voor de top met Busch-Welcome®. Dit deurcommunicatiesysteem is niet alleen geschikt voor nieuwbouwprojecten, maar kan ook eenvoudig achteraf worden geïnstalleerd bij renovaties. Dankzij de innovatieve 2-draads bustechniek kan het systeem eenvoudig en snel door slechts één persoon worden geïnstalleerd. 

Fraaie installatietechniek 
Over het project vertelt Sander in ’t Hout van huisinstallateur Klenet Installatiegroep: “Door het jarenlange gebruik van de oude installatie begon deze kuren te vertonen. Vervanging van de oude intercominstallatie - zowel de binnenposten in alle 152 appartementen als de buitenpost bij de voordeur - leek dan ook voor de hand te liggen. Een mooie klus die dankzij goede communicatie met de bewoners snel en probleemloos kon worden uitgevoerd. Installatietechnisch biedt ABB met Busch-Welcome® een fraaie oplossing die het werken voor onze installatiemonteurs zo veel mogelijk vereenvoudigt.” 

Aan de keuze voor Busch-Welcome® ging een test vooraf. Het systeem van Busch-Jaeger werd daarnaast in de offertes vergeleken met een concurrerend systeem. Alle bewoners kozen vervolgens unaniem voor Busch-Welcome®. De belangrijkste redenen? De handsfree audio, het grote display en uiteraard de drie foto’s die worden gemaakt bij afwezigheid.

Handsfree bediening ideaal
De Busch-Welcome® video-binnenpost heeft een zeven inch kleuren-touchscreen en handsfree audio. Hierdoor is er dus altijd zeer goed te zien wie er voor de deur staat en heeft de bewoner te allen tijde beide handen vrij om het paneel te bedienen. Anne Geelof is bewoner van het Rubensgebouw en ook bij hem is Busch-Welcome® geïnstalleerd. Hij vindt de handsfree bediening ideaal, omdat je hierdoor nog sneller ziet wie er voor de deur staat. Daarnaast zijn de basisfuncties van de installatie door middel van vaste drukknoppen uitgevoerd op de binnenpost. Alles spreekt voor zich. Het systeem wordt snel en intuïtief bediend met het touchdisplay met hoge resolutie en zes duidelijke sneltoetsen voor onder meer deuropener, muteschakeling en verlichting. Uniek en veilig Wat de Busch-Welcome® intercominstallatie zo bijzonder maakt is de functie die ervoor zorgt dat bij afwezigheid van de bewoner, na het aanbellen drie foto’s van de bezoeker worden gemaakt en opgeslagen. Bewoner Anne Geelof hierover: “Dit facet van het apparaat vind ik echt volstrekt uniek, ik heb het nog nooit zo gezien.” Er kan makkelijk en snel worden bekeken wie er voor de deur hebben gestaan bij afwezigheid. De foto’s van de laatste 100 aanbelmomenten worden opgeslagen door de binnenpost met behulp van een SD-kaart. Wanneer er bijvoorbeeld verdachte personen aangebeld hebben kunnen deze foto’s gebruikt worden om de veiligheid van het gehele appartementencomplex te vergroten.

Select region / language