Busch-free@home® huisbesturing

Brengt sfeer aan in Libéma vakantiepark Dierenbos

In 2014 brandden twee appartementen van Libéma vakantiepark Dierenbos bij Den Bosch volledig af. Een nare situatie, maar het bood ook nieuwe mogelijkheden. Libéma bouwde drie proefbungalows om nieuwe vormen van luxe en comfort voor de bezoeker te ontdekken. Daarbij schakelden ze ook de hulp in van ABB. In acht weken tijd werd een volledige bungalow gebouwd. Met daarin het allereerste Busch-free@home® domoticasysteem van Nederland.

Referentieproject Libéma vakantiepark Dierenbos

Huisbesturing was nog nooit zo gemakkelijk
Samen met aannemer Unibouw en installateurs van A Elektro realiseerde ABB het systeem in bungalow Alpaca 2. Libéma wilde graag een goed domoticasysteem in de bungalow. ABB adviseerde over de verschillende functionaliteiten en kwam uit op Busch-free@home®. Dit systeem zorgt voor extra comfort voor de bezoeker. Hij bedient de verlichting en elektra in het huis eenvoudig met het Busch-free@homePanel.

Busch-free@home® zorgt voor sfeer en eenvoud
Het systeem in bungalow Alpaca 2 is vooral gericht op de bediening van verlichting. De bezoeker kiest heel gemakkelijk uit verschillende sferen die passen bij diverse situaties. Gaan de bezoekers dineren? Dan is de verlichting warm en gezellig. Of moet er opgeruimd worden? Dan is het licht feller, zodat alles in de bungalow goed zichtbaar is.

Naast sfeervolle verlichting profiteert de bezoeker van nog meer gemakken:

  • De buitenverlichting wordt geregeld op tijd. De bezoeker heeft hier dus geen omkijken naar.
  • De stopcontacten hebben een handige usb-oplader.
  • Alles is eenvoudig te bedienen vanuit het Busch-free@homePanel. Zo kunnen bezoekers de sfeer in het huis aan hun persoonlijke wensen aanpassen. Indien gewenst kan de besturing ook nog uitgebreid worden met de Busch-free@home®-app voor mobiel gebruik van het systeem.

En er is meer!
Libéma is erg enthousiast over Busch-free@home®. Het systeem heeft veel toegevoegde waarde voor de bezoeker. Maar ook voor Libéma zelf. Want naast de makkelijke en snelle bediening heeft het systeem ook andere nuttige toepassingen. Zo kan eenvoudig op energie worden bespaard, bijvoorbeeld bij het verlaten van de woning met de alles-uit-functie. Waardoor alle voorzieningen die aangesloten zijn op het systeem met één snelle klik zijn uitgeschakeld.

Ook kan het systeem uitgebreid worden met andere domoticatoepassingen. Libéma wil bijvoorbeeld energiemonitoring gaan toepassen, zodat ze kosten kunnen besparen. Ook kan de verwarming van de bungalow geregeld worden via hetzelfde Busch-free@home® systeem en zijn er verschillende multimediatoepassingen. Het systeem levert daarmee een perfecte bijdrage aan een luxe, comfortabele vakantie!

“Dankzij de intensieve samenwerking met ABB en Libéma bedroeg de bouwtijd van deze villa inclusief domotica slechts acht weken”

Jeroen Verbakel, Directeur Unibouw

Select region / language