Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Maximale beschikbaarheid en flexibiliteit voor datacenters van Serverius

State-of-the-art oplossing met SMISSLINE TP in de hoofdrol

Minimale downtime en een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau – die kenmerken zijn van doorslaggevend belang bij de keuze van een datacenter. De flink gemoderniseerde datacenters van Serverius IT infrastructure services in Meppel en Dronten bieden die zekerheid.

In 2009 begonnen in een schuur, is datacenter- en infrastructuuraanbieder Serverius  inmiddels uitgegroeid tot een speler van wereldformaat. Met zijn eigen IP-netwerk en een internationale klantenbase, exploiteert Serverius twee state-of-the-art datacenters in Meppel en Dronten. Optimaal gelegen tussen de grootste internetbackbones van Amsterdam en Frankfurt. En met een focus op de hoogste mate van efficiëntie, betrouwbaarheid en kwaliteit.


Groei vergt vernieuwing


De afgelopen jaren is Serverius hard gegroeid en is de klantenkring enorm toegenomen. Om deze groei voor de toekomst te kunnen waarborgen en om aan de alsmaar toenemende eisen te kunnen voldoen, heeft Serverius de stap gezet drastisch te moderniseren. Het bedrijf heeft hiertoe zijn datacenters vanaf de inkomende voeding van de netbeheerder tot de uiteindelijke racks op de datavloer volledig redundant uitgevoerd. Serverius koos ABB als strategische partner voor de vernieuwing en uitbreiding van de elektrische infrastructuur.


Maximale uptime, minimale moeite


Centraal in de nieuwe stroominfrastructuur staat het TriLine-schakelsysteem van ABB; een bewezen oplossing die betrouwbaarheid en kwaliteit combineert met veiligheid. Het systeem wordt gecombineerd met een groot aantal redundant uitgevoerde DPA 500 UPS-systemen. Daarmee is de beschikbaarheid van de stroomvoorziening geoptimaliseerd, waarbij één module als extra ‘veiligheidsvoorziening’ wordt aangehouden.

Een ander belangrijk element van de moderniseringsslag is ABB’s SMISSLINE TP-systeem: ’s werelds eerste aanrakingsveilige busbarsysteem. Hiermee zijn alle componenten zonder PBM’s lastvrij onder spanning te plaatsen en verwijderen. Bovendien besparen de steekbare modulen montagetijd, zorgt de verticale installatie voor ruimtesparing en is het systeem daarnaast flexibel uitbreidbaar. ABB leverde tenslotte ook een Circuit Monitoring Systeem voor het monitoren van het energieverbruik. Dit compacte CMS leent zich bij uitstek voor vermogensmonitoring, analyse en optimalisatie van de energie-efficiëntie.


Internationale knowhow


“De uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van datacenters speelden een belangrijke rol in de keuze voor ABB”, aldus Gijs van Gemert, Managing Director Serverius. “Naast hoogwaardige producten kunnen we zo ook gebruikmaken van de internationale knowhow. De uitvoering van het volledige project – van projectmanagement tot uiteindelijke oplevering – werd dan ook toevertrouwd aan het ABB Benelux Data Center team.”
 
Gijs van Gemert, Managing Director Serverius.


“Als we een nieuwe klant hebben, kunnen we met echt maar een paar klikken de benodigde racks bijplaatsen en capaciteit toevoegen.”

Bent u op zoek naar ondersteuning of aankoopinformatie?


Neem contact met ons op
ABB EP Support
Telefoon: 088 2600 900