Direct energie besparen in uw gebouw: hoe doet u dat?

Energie besparen levert belangrijke voordelen op, maar hoe pakt u dat aan? Hoe monitort u bijvoorbeeld de hoeveelheid energie die iedere verbruiker in een verzamelpand afneemt? Hoe optimaliseert u het energiegebruik in een gebouw? ABB helpt. Met energiebesparende apparaten en geavanceerde meetoplossingen waar u op kunt rekenen.

Dat minder energie verbruiken pure noodzaak is, is helder. De regelgeving rond duurzaamheid neemt toe en wordt strenger. Bovendien maken de stijgende energiekosten dat er nú actie nodig is. Zodat u straks door de periodieke energie-audit komt bijvoorbeeld.

 

Energie besparen voor bedrijven, kantoren en andere utiliteitsgebouwen

Om het energiegebruik te reduceren, is het belangrijk om eerst te onderzoeken wat de grootste energieslurpers in uw gebouw zijn. Doorgaans zijn dat verwarming (40% van het energiegebruik), verlichting (21%) en gebruiksgebonden energie (28%). Bij deze laatste gaat het bijvoorbeeld om automatiseringsapparatuur, noodstroomvoorzieningen, telecommunicatie en distributieruimten.

Schema Energieslurpers

Met geavanceerde meetoplossingen brengt u de energieslurpers precies in kaart. Door de installaties in uw gebouw te koppelen aan het gebouwbeheersysteem en goed op elkaar af te stemmen, hebt u de tools in handen om het energiegebruik te optimaliseren. En vervolgens besparende maatregelen toe te passen, waarmee uw gebouw steeds energiezuiniger wordt.


Benieuwd naar uw mogelijkheden om energie te besparen?

Download nu het gratis kennisdocument ‘Hoe kunt u direct energie besparen in uw gebouw?’.

Wat betekent energie besparen voor mij?

Adviseur/ontwikkelaar

“Duurzaamheid is een must en de energieprijzen zijn torenhoog. Onze klanten verwachten oplossingen waarmee zij het energiegebruik fors kunnen terugdringen.”

System integrator / E- en W-installateur

“Ik kan mijn opdrachtgever helpen om energie te besparen, doordat ze inzicht krijgen in wat de energieslurpers zijn en waar we kunnen optimaliseren. De online dashboards zijn makkelijk uit te lezen.”

Eigenaar / facility manager

“Sinds dit jaar is energielabel C verplicht voor de meeste kantoorpanden. Vanaf 2026 is energie-monitoring verplicht. In 2030 wordt energielabel A waarschijnlijk ingevoerd. Door nu te starten met besparen op energie voldoet het pand ook straks aan wet- en regelgeving en blijven de kosten – ook van onderhoud – onder controle.”

Aan de slag met energie besparen

Wilt u aan de slag met energiemanagement en energiemanagementsystemen, dan helpt ABB u graag. Van kleine tot grote gebouwen: voor elk gebouw is er een passende oplossing. De oplossingen zijn geschikt voor de utiliteitsbouw: van nieuw kantoorpand tot bestaande school en van fabriek tot distributiecentrum.

Download nu het gratis Kennisdocument ‘Hoe kunt u direct energie besparen in uw gebouw?’. Hierin ziet u aan de hand van diverse klantvragen hoeveel energiebesparing er mogelijk is. Denk hierbij aan vragen, zoals:
Klantvraag

Webinar - Concreet energie besparen in het gebouw

Bespaar direct energie en kosten! Tijdens dit webinar laten de experts van ABB alle mogelijkheden zien, delen zij 4 specifieke scenario’s van energiebesparing (voor een klein, middelgroot en groot gebouw) en leggen zij uit hoe u in 5 simpele stappen direct energie en kosten bespaart.


Direct aan de slag?

Boek een gratis lunch & learn sessie met experts van ABB. We komen dan bij u langs voor een vrijblijvende intake. We bespreken de mogelijkheden en bekijken of energiemanagement iets voor u is. 


Select region / language