Du kan se denne siden i:

 • NO

Messeguide - Energiovervåking - Hovedtavle

Få full oversikt over forbruk og tilstand! Måling satt i system!

ABB tilbyr i dag avanserte luftbrytere, kompaktbrytere og nettanalysatorer for hovedtavler som enkelt kan dele viktige energi og tilstandsdata med lokale systemer eller skytjenester. Store datamengder blir satt sammen i oversiktlige grafer, figurer og illustrasjoner slik at man raskt kan gjøre gode tolkninger og ta riktige beslutninger.

Dataene samles inn via ABB Ability™ Edge Industrial Gateway, som er en gatway som tar imot informasjon over både Modbus RTU og Modbus TCP/IP og videresende dette til skytjeneste eller innebygget lokal webserver. Gatewayen støtter nettverkskabel, Wi-Fi eller 3G/4G, og kan dele informasjon videre til andre systemer ved bruk av REST API.

Skyen på messeplaten symboliserer skytjenesten ABB Ability™ Energy and Asset Manager, som er en skyplattform hvor all data lagres trygt slik at sluttbruker kan overvåke anlegget via nettleser, når som helst og hvor som helst. Skytjenesten er laget i samarbeid med Mirosoft Azure hvor cybersikkerhet er tatt med største alvorlig.

Noen ganger er det mest hensiktsmessig å overvåke dataene fra et lokalt system eller i et lokalt nettverk. Dette kan løses ved å enten benytte seg av den innebyggede webserveren i ABB Ability™ Edge Industrial Gateway eller benytte monitoren og kontrollenhet Lite panel. Ved hjelp av Lite panel kan man i tillegg til overvåking også styre anlegget. Dette gjøres via en berøringsskjerm med tydelige farger som er enkel å manøvrere på.

Under ethernet-svitsjen, omtrent midt i bildet, ser vi tre forskjellige versjoner av kompaktbrytere fra effektbryterserien Tmax XT, Tmax XT2, XT4 og XT5. Tmax XT serien har det siste nye innen vernteknologi og støtter en nominell strøm fra 40A-1600A. Disse er digitale vern som fåes med farget berøringsskjerm for enkel manøvrering, energimåling, bluetooth og støtte for fremtidige softwareoppgraderinger ved behov for større funksjonalitet.

Til høyre for kompaktbryterne har vi nettverksanalysator M4M. Denne støtter flere kommunikasjonsprotokoller og har en stor og tydelig fargeskjerm for enkelt fremvisning av måledataene.

Fordeler og funksjoner:

 • Med energiovervåking har man kontroll over energiflyten i anlegget og kan oppdage energityver som man tidligere ikke har hatt forutsetninger for å oppdage.
 • All data samles på et sted. Dataen er enkel å tolke og tilgjengelig i din nettleser, hvor som helst og når som helst.
 • Systemet settes opp ved hjelp av en gratis programvare som søker opp tilkoblet utstyr og opprettet kommunikasjon mellom enhetene. Man trenger ikke å programmere systemet selv.
 • Kompaktbryterne fra Tmax XT serien har høy nøyaktighet, mulighet for oppgradering og mulighet for energimåling.
 • Nettanalysator M4M har fargeskjerm med alle reinbuens farger. Leveres med knapper og berøringsskjerm, og støtter de mest brukte kommunikasjonsprotokollene.

Teknisk informasjon:

 • ABB Ability™ Edge Industrial Gateway samler data fra lavspenningsprodukter over Modbus TCP/IP og Modbus RTU. Kan tilkobles opp til 45 Modbus TCP/IP og 15 Modbus RTU enheter. Kan tilkobles internett med nettverkskabel, Wi-Fi og 3G/4G. Har egen modell med webserver, hvis man ønsker eget lokalt system isteden for skytjeneste.
 • ABB Ability™ Energy and Asset Manager er en digital tjeneste som henter inn data fra lavspenningsprodukter og visualiserer disse i nettleseren med kjente grafer og figurer. Her kan man blant annet lese av energi, strøm, spenning, effekt, THD, bryterstatus, alarmer, dokumentasjon med mer. Systemet støtter mange av ABB sine produkter, men også utvalgte produkter fra andre leverandører. Denne porteføljen øker stadig. Systemet er fleksibelt, skalerbart og kan dele data med andre systemer ved hjelp av REST API.
 • Lite Panel er en 7’’ berøringsskjerm som kan visualisere data fra 20 Modbus TCP/IP og 8 Modbus RTU enheter samtidig. Her kan man lese av målinger som strøm, spenning, effekt, energi, frekvens, effektfaktor, harmoniske og teknisk informasjon slik som antall operasjoner, kontaktslitasje og status.
 • Tmax XT2, XT4 og XT5 er digitale vern som støtter nominell strøm fra 40A-1600A. De kommer i tre versjoner, Ekip Touch som er det enkleste digitale vernet, Ekip Touch Measuring som har energiovervåking, og Ekip Hi-Touch som er det mest avanserte vernet. Alle disse tre har oppgraderingsmuligheter via ABB sin softwareportal ABB Ability Marketplace, og kan oppgraderes med det siste nye innen vernteknologi om ønskelig.
 • M4M er en nettanalysator med stor og tydelig fargeskjerm for enkel avlesning. Den kommer i 2 versjoner, M4M 20 hvor man manøvrerer med knapper, og M4M 30 hvor man manøvrerer med berøringsskjerm. Den støtter kommunikasjonsprotokollene Modbus RTU, Modbus TCP/IP, Profibus DP-V0 og BACnet TCP/IP og kan installeres i eksisterende tavler ved å benytte Rogowskispoler som måleinstrument.

Oppsummert:
- Samle inn data fra hele distribusjonen, fra automatisering til hovedbryter.
- Digitale lavspenningsprodukter for høy fleksibilitet, nøyaktighet og skalerbarhet.
- Lekkert design, berøringsskjermer og fargeskjermer for enkel manøvrering.

Linker ABB Ability™

WEBSIDE (eng)

ABB Ability™ Energy and Asset Manager

Linker

Select region / language