RIO600 távoli bemeneti/kimeneti egység

A RIO600 távoli bemenet/kimenetek rugalmas, 61850-alapú használatát teszi lehetővé

A RIO600 távoli be-/kimeneti egységet (RemoteI/O) arra tervezték, hogy kibővítse az ABB Relion® sorozat védőreléinek digitális és analóg be- és kimeneteit, valamint hogy biztosítsa az IEC 61850 szerinti kommunikációt alkalmazó COM600 állomásautomatizálási eszköz be- és kimeneteit. Az egység maximális be- és kimeneti rugalmasságot tesz lehetővé, valamint zökkenőmentes IEC 61850 szerinti csatlakoztathatóságot biztosít az alállomás bináris és analóg jelzései között.

A RIO600 egyik előnye, hogy segíti az alállomáson belüli huzalozás egyszerűsítését és csökkentését. Egy hagyományos, teljes mértékben huzalozott, középfeszültségű kapcsolóberendezés/alállomás irányítástechnikai és védelmi rendszer esetén kiterjedt szekunder huzalozás található. A RIO600 egység azonban szétosztja ezeket a kiegészítő be- és kimeneteket magán a kapcsolóberendezésen belül. 

A RIO600 az Ethernet-alapú IEC 61850 szabványt alkalmazza a horizontális GOOSE kommunikációhoz. A jelzések továbbíthatók a kapcsolóberendezésen belül, valamint a magasabb szintű automatizálási rendszerek felé. Hasonlóan, a magasabb szintű automatizálási rendszerek felől érkező jelzések végrehajthatók a RIO600 felé a csatlakoztatott védőreléken keresztül.


Moduláris jellegének köszönhetően, a RIO600 telepíthető felhasználó-specifikus konfigurációkban a villamos hálózat alkalmazása szerint megkívánt módon. Az egység teljes rugalmasságot kínál, mivel egy eszköz akár 40 bemenetet vagy kimenetet is tartalmazhat, magában a felépítményben pedig elhelyezkedhetnek különböző típusú modulok. A RIO600 eszközt ipari hardver platformra tervezték, és ugyanolyan alaposan tesztelt megbízhatóságot, teljesítményt és valós idejű funkcionalitást biztosít, mint az ABB védőrelék. 

Főbb tulajdonságok:

  • IEC 61850 állomásikommunikációa védelmi és vezérlő alkalmazások kibővítéséhez
  • gyors valós idejű kommunikáció a védő- és vezérlőrelék, valamint a fizikai bemenetek/kimenetek között 
  • a különböző opcionális be- és kimenetek széles választéka
  • teljesíti az IEC 61850 szerinti kommunikációs teljesítményre vonatkozó 1A típus, P1 osztály követelményt 
  • Felügyelt adatátvitel

 

Terméket vásárolna, vagy ajánlatot szeretne kérni?

Loading documents

Kapcsolódó ajánlatunk

Select region / language