Montering av REA ljusbågsvakt

Eftersom ljusbågsfel är vanligare i äldre ställverk är en ljusbågsvakt från ABB en effektiv lösning för den som vill förlänga ställverkets livslängd och få ut mer av sin investering. Än viktigare är dock att tekniken även bidrar till att rädda liv.

Jämfört med konventionella system med flera ljussensorer utspridda i inbyggnaden har vår långfiberteknik många fördelar. Den är snabbare, enklare och mindre kostsam att installera, även i ställverk med flera celler. Dessutom kan man välja mellan slinga och radiell installation beroende på vad som passar bäst i anläggningen. Ljusbågsvakten REA monteras på några timmar, inte dagar.

Den fiberoptiska sensorn detekterar ljus längs hela systemet vilket innebär att den ger ett fullständigt skydd överallt, oavsett hur labyrintisk inbyggnaden är. Installationsrör av korrugerad, svart plast fäst med kabelbuntband kan användas för mekaniskt skydd av sensorfibern samt mot ljus där ljusdetektering inte önskas.  Vi rekommenderar minst 20 cm exponerad sensorfiber per övervakat fack.

Monteringsexempel 1
Arc Protection System Mounting Example 1
Huvudmodulen REA 101 och dess anslutningar sett bakifrån. Här är REA 101 inbyggd i skåpets dörr. En täckplåt för anslutningarna (ej på bild) kan beställas separat.

 

Monteringsexempel 2

Arc Protection System Mounting Example 2

Sensorfibern är enkel att montera. Den fästs på skåpets fackväggar med t.ex. ”skelett”-fästen eller vanliga buntband.

Monteringsexempel 3

Arc Protection System Mounting Example 3

Sensorfibern löper smidigt genom de områden som ska skyddas och täcker effektivt in till och med de mest komplexa skåp och strukturer. Kabeln monteras snabbt och enkelt. Endast små hål, eller inga hål alls, behövs om sensorfibern ansluts efter installation. Se monteringsexempel 4 och 5 för mer information. 

Monteringsexempel 4

Arc Protection System Mounting Example 4

Ställverkstillverkaren kan installera själva sensorfibern redan på fabriken. Fibertermineringar och anslutningar kan sedan installeras på plats. För detta syfte finns skarvadaptrar och en praktisk verktygssats för fiberanslutning.

Monteringsexempel 5

Arc Protection System Mounting Example 5
Ställverkstillverkaren kan installera själva sensorfibern redan på fabriken. Sensorfibern kan dras genom små plastgenomföringar eller gummihylsor. För detta syfte finns en praktisk verktygssats.

Vill du ha produktinformation eller service?

Mer information

Select region / language

Populära länkar