eHouse-lösning med UniGear Digital, Relion® och sensorteknik

Lösning som minimerar produktionsstopp och ökar effektiviteten i underhållet.

ABB har med en rad smarta mellanspänningslösningar, hjälpt Sasol att minimera driftstopp vid rutinunderhåll. Sasol, ett internationellt företag inom branscherna kemi och energi har implementerat en innovativ och flexibel eHouse-lösning innehållande ställverket UniGear Digital, Relion® reläskydd och sensorteknik.

På Sasol Secundas petrokemiska fabrik i Sydafrika bryts kol som omvandlas till syntetiska bränslen. Åldrande elkraftsanläggningar på fabriken behövde renoveras och Sasol letade efter en lösning som kunde minimera produktionsstoppet och stilleståndskostnaderna under renoveringen.

För att möta Sasols krav på en flexibel kraftförsörjning erbjöd ABB ett mobilt eHouse baserat på ställverkskonceptet UniGear Digital. Basen i lösningen är ställverket UniGear ZS1 utrustad med Relion 615-seriens reläskydd med IEC 61850 och ABB:s avancerade sensorteknik. Sasols eHouse placerades på en lastbilstrailer vilket innebar att det kunde flyttas till den plats där det behövdes, snabbt och effektivt.unigear_digital_400_331

Samarbetet mellan ABB och Sasol ledde till en unik lösning där flera innovativa produkter kombinerades för att möta kundens behov och förväntningar. Lösningen kunde levereras inom kort tid - från koncept till konstruktion och implementering - inom ett år.

Bruno Melles, ansvarig för ABB:s mellanspänningsprodukter, berättar: "ABB har ett starkt fokus på att hjälpa kunder att öka sin produktivitet genom maximerad drifttid. Ett effektivt samarbete mellan Sasol och ABB ledde till ett framgångsrikt genomförande av detta projekt och vi ser fram emot att bygga vidare på detta i framtiden".

"Den unika flexibiliteten hos våra Relion reläskydd som är installerade i UniGear Digital ställverken utgör kärnan i detta modulära eHouse, och bidrar till en stabil strömförsörjning i en rad svåra förhållanden. Vi kunde leverera en robust, men ändå flexibel lösning till Sasol som på ett säkert sätt omdirigerade inmatningen medan underhållet utfördes."

Vårt erbjudande

Loading documents
  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss
Select region / language

Populära länkar