Fjärrhantering av utrustning på ett enkelt sätt

Nu är det möjligt att fjärrhantera upp till 1 000 RIO600-enheter med Arctic-familjen för trådlös kommunikation.

ABB gör det enklare att bygga ett komplett trådlöst kommunikationssystem för fjärrhantering av utrustning. Det nya stödet för ytterligare frekvensband för den trådlösa gatewayen ARG600 gör Arctic-produkterna tillgängliga även för de nord- och sydamerikanska marknaderna.

Arctic Patrol-tillämpningen för enhetshantering är inbyggd i den centralt placerade M2M-gatewayen ARM600 och används för att övervaka kommunikationslänkar och för att fjärrhantera Arctic-gatewayenheter och styrenheter. Den kan nu också hantera ABB:s fjärr-I/O-enhet RIO600. Arctic Patrol gör det möjligt att på ett praktiskt sätt samtidigt uppdatera både konfigurationen och den fasta programvaran på upp till 1 000 RIO600-enheter via Arctic-kommunikationsenheterna – något som sparar både tid och pengar.

När Arctic Patrol används för avancerad felindikering i tillämpningar för nätautomatisering, kan RIO600 upptäcka alla typer av jordfel med oöverträffad exakthet oavsett typ av elnät. Genom att kombinera RIO600 med den trådlösa Arctic-styrenheten ARC600 ökas antalet styrbara enheter avsevärt. Det erbjuder en kostnadseffektiv lösning för elnätsbolag som vill hantera fjärranslutna enheter i distributionselnäten.

ABB strävar efter att säkerställa en optimal nivå av IT-säkerhet för att skydda det trådlösa kommunikationssystemet, och använder åtgärder som säkra VPN-tunnlar, brandväggar och privat IP-adressering. Arctic-produkterna uppfyller naturligtvis dagens stränga krav på IT-säkerhet.

Produktfamiljen Arctic ger säker och kostnadseffektiv trådlös anslutning via mobilnät med global täckning, för alla industri- och elbolagstillämpningar, från att utveckla Industrial Internet of Things till fjärrstyrd elnätsautomatisering i realtid. 

Mer information

  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss
Select region / language

Populära länkar