ABB förbättrar kommunikation för eldistributionsnät

ARG600 ger kostnadseffektiv och säker trådlös mobilanslutning för applikationer inom elnät och industri.

På DistribuTECH 2017 tillkännagav ABB lanseringen av ARG600, en industriell gateway för LTE-mobilnät, som ingår i ABB:s ständigt växande produktutbud. Med sina bredbandshastigheter och säkra VPN-anslutningar möjliggör ARG600 fjärrövervakning och fjärrstyrning av fältenheter. Med detta nya erbjudande tar ABB:s ledande kommunikationsteknik med sig LTE-tekniken in i eldistributionsnäten.

ARG600 ger trådlös anslutning via mobilnäten vilket ger möjlighet att nå och operera alla distributionsnät på distans från en central plats. Den ger omedelbar TCP/IP-baserad kommunikation mellan enheter utan behov av extra infrastruktur utöver det befintliga mobilnätet, och den ökar säkerheten för personalen genom att hämta information från nätet som möjliggör tillståndsövervakning och fjärroperationer. IT-säkerheten är också stor med inbyggd brandvägg, privat adressering och säker VPN-anslutning.

– I egenskap av kommunikationsryggrad utnyttjar Arctic-familjen trådlösa mobilnät, vilket gör det möjligt att integrera alla nätautomationsprodukter i säkra och kostnadseffektiva trådlösa kommunikationssystem med global täckning, säker Richard Lindo, vVD och chef för ABB:s Medium Voltage Distribution Automation Products. – Med Arctic-produkterna kan du nå och operera alla enheter på distans från en central plats.

Läs mer om:

ARG600 - trådlös övervakning och styrning av fältenheter via mobilnät från driftsystem
Arctic - produktfamilj för trådlös kommunikation
  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss
Select region / language

Populära länkar