Klaar voor alle energiebehoeften met de Hafonorm-groepenkast 330 x 330 mm

Klaar voor alle energiebehoeften met de Hafonorm-groepenkast 330 x 330 mm

  • 36 modulen in totaal, waarvan 24 in de standaardbehuizing en 12 in de rechter uitbreidingskast. 36 modulen in totaal, waarvan 24 in de standaardbehuizing en 12 in de rechter uitbreidingskast. 
  • Eenvoudiger te plaatsen dan een dubbele groepenkast. 
  • Twee uitvoeringen: één met aardlekautomaat voor beveiliging van zonnepanelen, de ander voor veilige aansluiting van een EV-laadpaal.

Iedere woning heeft zijn eigen energiebehoefte. En nu we steeds meer energie verbruiken én steeds meer elektrische apparaten in huis hebben, komt (toekomstige) uitbreiding van installaties regelmatig voor. Een standaardformaat groepenkast van 220 x 330 mm biedt echter niet altijd genoeg ruimte. En een dubbele kast is vaak te groot, waardoor deze voor een groot deel ongebruikt blijft. Tel dat op bij het feit dat woningen kleiner worden en meterkasten vaak niet groot genoeg zijn om in de breedte uit te breiden, en de ontwikkeling van de Hafonorm-groepenkast 330 x 330 mm kon niet uitblijven. 

Ruimte voor traditionele en nieuwe energie 
Met in totaal 36 modulen, waarvan 24 in de standaardbehuizing en nog eens 12 in de rechter uitbreidingskast, biedt deze 1,5 keer zo grote groepenkast in veel gevallen de gewenste oplossing, zowel in nieuwbouw als bij renovatie. Hij is beschikbaar in twee varianten en beide zijn uitgevoerd met zeven groepen, een kookgroep, twee 4-polige aardlekschakelaars en een 4-polige hoofdschakelaar. Daarbij is één van de kasten uitgevoerd met een 4-polige B16 300mA-aardlekautomaat voor de beveiliging van de zonnepanelen. En beschikt de andere groepenkast over een 4-polige B16 30mA-aardlekautomaat om een laadpaal veilig op aan te kunnen sluiten. 

Een duurzame oplossing uit eigen fabriek 
De Hafonorm 330 x 330 mm is niet alleen een slimme oplossing, maar ook een duurzame keuze. Een extra grotere ‘basiskast’ – waarvan een deel niet gebruikt zou worden – is hiermee tenslotte niet nodig. Bovendien vindt de productie van alle Hafonorm-groepenkasten plaats in de CO2-neutrale productielocatie van ABB in Ede. Zijn de behuizingen vervaardigd van 100% gerecycled kunststof. En bestaat sinds begin 2024 ook de kartonnen verpakking volledig uit gerecycled materiaal. 

Snel te configureren 
Voldoen de twee geboden samenstellingen niet aan alle eisen en wensen? Via de Hafonorm Configurator kunnen professionals eenvoudig en snel hun eigen 330 x 330mm-groepenkast configureren. Dat naast tal van extra functionaliteiten. Denk aan het samenstellen van de kast vanuit zowel de energiebehoefte van de woning als door het direct zelf selecteren van de benodigde componenten. Maar ook visualisatie van de warmteberekening, een technische validatie door ABB en een accountomgeving waarin alle eerder opgeslagen groepenkasten terug te vinden zijn. 

Eenvoudig te installeren 
Net als de andere Hafonorm-kasten uit het assortiment, is ook de nieuwe variant ontworpen om installateurs maximaal gemak en montagesnelheid te bieden. Zo zijn dankzij het voorbedrade Busboard®-systeem in de standaardkast automaten, aardlekschakelaars en een beltransformator eenvoudig bij te klikken. De steekcontacten maken vervolgens direct automatisch contact. Dit maakt elke installatie én uitbreiding in de toekomst veilig, betrouwbaar en razendsnel te realiseren. En dat terwijl de groepenkast zelf optimaal voorbereid is op de energiebehoeften van vandaag én morgen   

Kijk hier voor meer uitgebreide productinformatie
MEER INFORMATIE  

ABB’s Electrification Business Area is wereldwijd koploper in elektrische producten en oplossingen en is met meer dan 200 productielocaties actief in ruim 100 landen. Onze meer dan 50.000 medewerkers zetten zich in om de manier waarop mensen leven, met elkaar in verbinding staan en werken, te veranderen met veilige, slimme en duurzame elektrificatieoplossingen. Wij geven vorm aan de toekomstige elektrificatietrends en onderscheiden ons met technologische en digitale innovatie. Daarnaast bieden wij onze klanten een uitstekende ervaring door operational excellence in de woningbouw, utiliteit, industrie, gebouwtechniek, infrastructuur en mobiliteit. Kijk voor meer informatie op www.abb.nl/lowvoltage. 


Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp