Vi hjelper deg med smart energimåling som er bra for både økonomien og miljøet!

Vi hjelper deg med smart energimåling som er bra for både økonomien og miljøet!

Med dagens voksende energibehov, i en verden med energimangel, er det viktigere enn noen gang at forbruket reduseres gjennom energieffektivisering.

I dag stilles det også strenge krav til å fremskaffe energierklæringer i både industri- og næringsbygg. Dette gjøres ikke bare for å kunne redusere strømregningen, men også for å gjøre energiforbruket mer effektivt, og for å redusere klimapåvirkningen. Å måle gir derfor fordeler for både eiere, leietagere og miljøet!

For å vite må man måle
Å kontrollere energien betyr å vite nøyaktig når, hvor og hvordan energien brukes. Da kan man lokalisere unødvendig energiforbruk og iverksette tiltak for å øke effektiviteten.

ABB hjelper deg med å skreddersy energimåling som passer for ditt behov
Ved å installere energianalysatorer, målere, digitale effektbrytere, eller f.eks. KNX (intelligent styresystem) i ditt anlegg gjør det deg i stand til å måle det totale forbruket ned til minste detalj. Dette gjelder forbruk av bl.a. elektrisitet, vann, varme og gass i alt fra store industribygg til vanlige boliger.

center

ABB har både lokale og skybaserte løsninger
ABB sine lokale løsninger er lett tilgjengelig via lokalt nettverk og nettverkskabel. Ved å skrive IP-adresse i nettleser får man raskt tilgang til data. Via vår skybaserte løsning ABB Ability™ Energy Manager kan du laste opp data i skyen, noe som gir en unik mulighet til å overvåke, analysere og optimalisere det elektriske anlegget. Brukergrensesnittet er intuitivt, og all informasjon kan samles i et dashbord. Man kan ha ulike brukertilganger og dashbordet kan settes opp slik man ønsker. Våre digitale vern med touch skjerm og energimåling, SCU100 og EQmatic (M-bus og Modbus RTU) er noen av våre produkter som kan dele data via vår skybaserte løsning.

Med kWh får du enkelt oversikt over hvor energien brukes via skjermen.
Med kWh får du enkelt oversikt over hvor energien brukes via skjermen.
center

Enkle kWh målere for direkte avlesing
Den enkleste måten å få et raskt bilde av energiforbruket er via våre kWh målere. Detaljerte data avleses direkte fra den digitale skjermen i front av produktet. De kan også utvides med en EQmatic energianalysator som gir mulighet til avlesning via nettleser. EQmatic kan håndtere opp til 64 kWh målere.

Med EQmatic kan du enkelt samle inn, overvåke og analysere forbruksdata.
Med EQmatic kan du enkelt samle inn, overvåke og analysere forbruksdata.
center

Spar energi med EQmatic!
Energianalysatoren EQmatic installeres oftest i næringsbygg som kontor, kjøpesenter, sykehus, datasenter m.m. Med EQmatic kan man enkelt samle inn, overvåke og analysere forbruksdata for el.-, gass- vann- eller varmemålere. Da kan man identifisere «energityver» og optimalisere energikostnadene. Våre energianalysatorer finnes for både KNX*, M-bus og Modbus. I tillegg har KNX-utgaven innebygget automatisk laststyring, som gir muligheter for kontroll av effekttopper m.m.

Ekip touch measuring vern gir deg tilgang på energimåling med høy nøyaktighet.
Ekip touch measuring vern gir deg tilgang på energimåling med høy nøyaktighet.
center

Effektbrytere med integrert måling og klargjort for kommunikasjon
Ekip touch measuring vern gir deg tilgang på energimåling med høy nøyaktighet fra et minimalt forbruk (0,4% av vernets nominelle strøm). Disse benyttes i tavler i kommersielle bygg som kjøpesenter, sykehus, datasenter mfl. i tillegg til f.eks. marine- og industriapplikasjoner.

Ekip touch har avansert vernfunksjonalitet og er i tillegg forberedt for måling og kommunikasjon. Et løst elektronisk vern må kombineres med en løs bryterenhet for å få et komplett vern. 

SCU100-kontrollenhet er spesielt utviklet for å administrere energiforbruket.
SCU100-kontrollenhet er spesielt utviklet for å administrere energiforbruket.
center

Gjør underfordelingen smartere med SCU100
Kontrollenheten SCU100 er spesielt utviklet for å administrere energiforbruket i underfordelinger på en bedre måte. SCU100 kan samle inn data fra opptil 16 energi- og kraftmålere, samt 96 strømsensorer. SCU100 inngår i System pro M Compact® InSite, som er utviklet for kommersielle og industrielle bygg. Systemet består av en rekke tilkoblede enheter for å opprettholde sikker energidistribusjon i elektriske anlegg. Som følge av den fleksible porteføljen av tilbehør egner systemet seg godt for både nye anlegg og oppgradering av eksisterende anlegg. Dette bidrar til å oppnå den høyeste standarden for overholdelse av energieffektivitet.

KNX* binærutganger har innebygget strømmåling og mulighet for energifunksjoner på hver kanal.
KNX* binærutganger har innebygget strømmåling og mulighet for energifunksjoner på hver kanal.
center

Strømmåling og energifunksjoner med våre KNX* binærutganger
I tillegg til alle funksjoner som er i standardserien binærutganger får man innebygget strømmåling og mulighet for energifunksjoner på hver kanal. De tåler inntil 20A C-last. Disse fungerer også sammen med den meget gode energianalysatoren QA/S1.16.1 KNX, som har blitt nevnt tidligere.

*Om KNX
ABB i-bus® KNX er et intelligent installasjonssystem for høye krav, det er både framtidsrettet og fleksibelt. Systemet vårt oppfyller KNX-standarden, som er en åpen standard for intelligente/smarte bygg. ABB i-bus® KNX gir økt sikkerhet, energisparing, komfort og fleksibilitet, enten det er i et kontor, en fabrikk eller et boligbygg. Funksjoner som styring av belysning, markiser, persienner eller varme kan justeres individuelt etter brukerenes ønsker. For deg som ønsker et fleksibelt system som enkelt lar seg endre eller utvide. KNX kan skreddersy funksjoner som forenkler hverdagen kostnadseffektivt.

Produktutvalg 
(Linkene nedenfor går til abbprodukter.no vår søkemotor som gir deg detaljert informasjon om hvert produkt):
- kWh målere
- EQmatic - Energianalysatorer
- Effektbrytere XT + Ekip Touch
- SCU100 kontrollenhet, digital inngangs- og utgangsmoduler + flat kabel
- Binærutganger SA/S

Nyttige linker:
ABB Ability™ Energy Manager  - Høyt energiforbruk og høye strømpriser?
Spar energi med EQ-matic KNX
Tmax XT med banebrytende teknologi
Gjør underfordelinger smartere med SCU100
Strømmåling og energifunksjoner med nye KNX* binærutganger

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp