Service – en investering som lönar sig

Service – en investering som lönar sig

Kan en elanläggning prestera bra i 50 år? Absolut, säger ABB Electrifications serviceorganisation. Med hög kvalitet, spetskompetens och skräddarsydda serviceavtal säkrar de problemfri el till kunder över hela landet.

Datacenter, pappersbruk eller liten industri: Oavsett vilken verksamhet det handlar om så arbetar ABB Electrifications serviceverksamhet för att säkra sina kunders tillgänglighet till el och maximera prestandan på deras elanläggning. ABB ser helt enkelt till att den är driftsäker, uppfyller alla krav på säkerhet och går att nyttja till sin fulla potential.

"Bra service lönar sig på lång sikt och det är viktigt att göra rätt redan från början. Investerar man i service kan en anläggning prestera bra i 50 år. Det är förstås en vinst rent ekonomiskt, men även ur ett hållbarhetsperspektiv att inte måsta skrota produkter i förtid", säger Daniel Weidenmark, säljchef på ABB Electrifications serviceverksamhet.

Daniel Weidenmark och Christer Palmgren i ABB Electrifications serviceverkstad på Finnslätten i Västerås.
Daniel Weidenmark och Christer Palmgren i ABB Electrifications serviceverkstad på Finnslätten i Västerås.
center

Kvalitet genom hela livscykeln

ABB Electrification har ett brett serviceerbjudande: de arbetar med förbyggande och avhjälpande underhåll, tillhandahåller reservdelar och installerar utbytesprodukter, de sköter idrifttagning, uppgraderingar och tillhandahåller digitala tjänster för energieffektivisering. Målet är att få ställverk och elanläggningar att snurra så effektivt som möjligt, med få avbrott och lite förluster.

"Vi jobbar med våra kunder i hela livscykeln: Vi kan vara med från den första installationen till att bistå med teknisk expertis när kunden vill utveckla sin verksamhet. Ofta får vi höra att vi gör mer än våra konkurrenter och vi offererar alltid ett komplett förebyggande underhåll från början", säger Daniel Weidenmark.

Och kunderna är nöjda med kompetensen hos ABB:s medarbetare, det säger hela 90 procent av kunderna när de får frågan. Bara i år har flera av kunderna uppdaterat sina serviceavtal specifikt på grund av just kompetensen som finns hos ABB och att de alltid tar ett helhetsansvar.

"En av ABB:s främsta styrkor är att vi både är produkt- och serviceleverantör. Att vi kan erbjuda paketlösningar med både produkter av högsta kvalitet och skickliga tekniker från samma organisation är en stor fördel för våra kunder. Att alla våra servicemedarbetare är utbildade och certifierade för sina arbetsuppgifter och jobbar med stort fokus på säkerhet och kvalitet gör ABB till en mycket kvalificerad servicepartner."

Optimerat underhåll med serviceavtal

Den effektivaste vägen till långsiktigt optimerad service av en elanläggning är att teckna avtal med ABB. Allt fler kunder tecknar därför skräddarsydda serviceavtal, där till exempel supporttjänster, beredskap, förbyggande underhåll och olika avancerade tjänster kan ingå.

"Att teckna serviceavtal är effektivt och prisvärt. Baserat på våra expertbedömningar skapar vi kundanpassade lösningar med genomtänkta underhållsplaner som matchar kundens behov och optimerar tillgängligheten på anläggningen. Med hjälp av mätdata från våra digitala produkter möjliggörs dessutom ett underhåll där kundens anläggning servas precis så som dess tillstånd kräver", säger Daniel Weidenmark.

"Med ett serviceavtal i ryggen kan våra kunder fokusera på det de gör bäst. Om de producerar bröd så har de antagligen inte spetskompetens på att underhålla en elanläggning. Våra kunders verksamhet är att serva sina kunder – vårt jobb är att säkra deras tillgång till elkraft."

Bland det hetaste på marknaden

Från ABB:s kontor i Mölndal leder Daniel Weidenmark ett servicesäljteam som är stationerade från Malmö i söder till Skellefteå i norr. Efter fem år på ABB tog Daniel i våras steget från produktchef till att jobba med sälj och service.

center

"Dels ville jag komma närmare våra kunder i det dagliga arbetet, dels tycker jag om mixen när man arbetar med service: det är både ett långsiktigt strategiskt arbete och ett kortsiktigt avhjälpande. Förr handlade service att underhålla något gammalt, idag är service med digitala tjänster bland det hetaste som finns på marknaden. Den omställningen är väldigt spännande att få vara med om", säger Daniel Weidenmark.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp