Ontdek dé uniekheid van een Swirl Flowmeter van ABB

Een Swirl flowmeter van ABB verhoogt de robuustheid en betrouwbaarheid door de kortste stroomopwaartse / stroomafwaartse afstanden te vereisen. Net als onze Vortex flowmeters zijn onze Swirl flowmeters uitgerust met digitale signaalverwerking (DSP) en geavanceerde filtertechnieken. Hierdoor kan het debietsignaal zeer nauwkeurig gedetecteerd worden. Ook bieden onze Swirl flowmeters immuniteit tegen de effecten van hydraulische ruis en pijpleiding trillingen. Lees verder om meer te leren over onze Swirl flowmeters.

Nood aan assistentie?

Onze Swirl flowmeters

De ABB Swirlmaster creëert zijn eigen flowprofiel in de meter en is daardoor in grote mate onafhankelijk van het flowprofiel vóór- en na de meter. Zo maakt de Swirlmaster FSS430 gebruik van een tweedraadszender met geavanceerde DSP-technologie die uitstekende trillingscompensatie biedt. De intuïtieve bediening - direct door het glas (TTG) - maakt de FSS430 daarnaast ongelooflijk gebruiksvriendelijk. Verder biedt de FSS430 optimale flexibiliteit bij de installatie. Dankzij de geringe vereiste inlaat- en uitlaatsecties kunnen er tot 75% aan rechte leidingen bespaard worden. Hierdoor kan de FSS430 in bijna onmogelijke situaties geïnstalleerd worden. Bent u op zoek naar een Swirl flowmeter met geïntegreerde energieberekening? Dan kiest u voor de Swirlmaster FSS450. Deze Swirl flowmeter beschikt naast alle basisfunctionaliteiten van de FSS430 over diverse geavanceerde mogelijkheden (nl. tot 3 bijkomende ingangssignalen, 2x T en 1x P).

U kunt zowel de Swirlmaster FSS430 als Swirlmaster FSS450 hieronder vinden. Om direct een overzicht te krijgen van de uitgebreide productinformatie, technische specificaties en datasheet van de gewenste flowmeter, kunt u simpelweg op de betreffende flowmeter klikken.

Product Selection Assistant voor volumestroom toepassingen

Of u nu op zoek bent naar een Swirl flowmeter of een ander type flowmeter, de Product Selection Assistant tool van ABB vereenvoudigt en versnelt hoe dan ook uw keuzeproces. Deze gratis online tool is specifiek ontworpen om technici en ingenieurs te ondersteunen bij het kiezen van de juiste meetinstrumenten voor hun toepassingen. Door simpelweg naar deze pagina te gaan, wordt u begeleid door een intuïtieve interface die uw specifieke eisen en toepassingsbehoeften analyseert. Zodra u uw specifieke parameters heeft ingevoerd, laat de Product Selection Assistant tool de meest optimale oplossing zien voor uw volumestroom toepassing. Zo bent u altijd verzekerd van de meest nauwkeurige en betrouwbare meetoplossing!

Twijfelt u of een standaard Swirl flowmeter past bij uw debietstoepassing? ABB biedt ook op maat gefabriceerde flowmeters aan die specifiek aansluiten bij uw unieke procesbehoeften. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw specifieke eisen en wensen te bespreken. Klik hier voor onze vestiging in Nederland en klik hier voor onze vestiging in België.

Flexibiliteit van een Swirl flowmeter van ABB

De eenvoudig te bedienen Swirl flowmeters van ABB zijn werkelijk uniek en bieden een ongeëvenaarde flexibiliteit bij zowel de installatie als het gebruik. Met hun opmerkelijk korte inbouwtijd, dankzij minimale rechte lengtes voor- en na de meting, zorgen ze voor een efficiënte integratie in uw volumestroom toepassing. Bovendien zijn deze flowmeters onafhankelijk van het flowprofiel, waardoor ze betrouwbare metingen leveren, ongeacht de omstandigheden. Daarnaast biedt een Swirl flowmeter van ABB ook een hogere nauwkeurigheid dan andere opties op de markt, met een indrukwekkende 0,5% "of reading" in plaats van de gebruikelijke 0,75% tot 1%. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op uiterst precieze metingen, wat essentieel is voor kritische toepassingen.

Wat een Swirl flowmeter van ABB echt bijzonder maakt, is het vermogen om te werken bij lage mediumsnelheden. Het Swirl principe van de meter treedt al in werking bij lagere snelheden, waardoor ze perfect geschikt zijn voor toepassingen waarbij de stromingssnelheid relatief laag is. Bovendien elimineert onze flowmeter de noodzaak van diameterreductie, waardoor de installatie en het onderhoud eenvoudiger worden. Met een breder meetbereik bieden ze flexibiliteit voor diverse toepassingen en zelfs hogere vloeistofviscositeiten tot 30 cP vormen geen probleem. Door de geringe inbouwvoorschriften, is uw huidige systeem eenvoudig te upgraden naar de nieuwste technologieën zonder grote aanpassingen! Liever een Vortex en Swirl oplossing combineren in één installatie? Ook dit is eenvoudig te realiseren aangezien beide principes dezelfde sensor en converter gebruiken!

Easy Setup: Ultiem gebruiksgemak

Een Swirl flowmeter van ABB biedt niet alleen precisie en betrouwbaarheid, maar blinkt tevens uit in gebruiksgemak. Zelfs een onervaren operator kan moeiteloos aan de slag dankzij de eenvoudige installatieprocedure, mogelijk gemaakt door Easy Set-up. Met behulp van deze technologie wordt de gebruiker stap voor stap door het menu geleid om de benodigde instellingen zo snel mogelijk te configureren. Bovendien maakt de intuïtieve Softkey-functionaliteit de bediening zeer gebruiksvriendelijk en maakt het instellen net zo simpel als het hanteren van een mobiele telefoon. Met slechts een paar tikken op de knop kunnen de gewenste parameters worden geselecteerd.

 Tijdens het configuratieproces worden de geldige waarden voor de geselecteerde parameter weergegeven, zodat de operator altijd binnen de juiste marges blijft. Foutieve invoer wordt automatisch gedetecteerd en afgewezen, waardoor mogelijke fouten tot een minimum worden beperkt. Een andere handige eigenschap van de Swirl flowmeter is dat de outputmenu's dynamisch worden aangepast op basis van eventuele optionele plug-in kaarten die zijn geïnstalleerd. Hierdoor wordt de gebruikerservaring geoptimaliseerd, waarbij alleen relevante opties verschijnen op basis van de specifieke meterconfiguratie.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u interesse in onze Swirl flowmeters of wilt u graag meer informatie ontvangen? Of bent u toch op zoek naar een maatwerkoplossing voor uw volumestroom toepassing? U kunt bij al uw vragen vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen zullen we uw specifieke wensen verkennen en deze vertalen naar de juiste oplossing voor uw proces. U kunt onze Nederlandse vestiging bereiken via deze link en onze Belgische vestiging bereiken via deze link. We kijken ernaar uit om u verder te kunnen assisteren.

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language