Flowmeter van ABB: dé oplossing voor elke industrie

Op zoek naar een industriële meettoepassing? ABB biedt voor elke industrie een passende flowmeter. Dankzij de geavanceerde functies en functionaliteit van de flowmeters van ABB kunt u kostenverlagend werken waardoor u de winstgevendheid van uw bedrijf kunt verhogen. Wilt u uw flowmeter zo efficiënt mogelijk gebruiken? Met de kennis van ABB op het gebied van debietmeting en -beheer hebt u toegang tot meer dan 100 jaar ervaring met debietmeting en -regeling om u te helpen kosten te besparen en uw winst te vergroten. Lees verder voor meer informatie over onze debietmeters en unieke voordelen.

Nood aan assistentie?

Soorten flowmeters

ABB beschikt over diverse soorten flowmeters. Elke flowmeter is uniek en daarom geschikt voor verschillende toepassingen. Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod en ontdek welke flowmeter het beste past bij uw specifieke behoeften. Of het nu gaat om elektromagnetische flowmeters, Coriolis massaflowmeters, thermische flowmeters, Vortex flowmeters of andere modellen, ons deskundige team staat voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze.
 

Flowmeters van ABB: om deze reden uniek

Flowmeting vindt plaats in een zeer uitgebreid scala aan industrieën. Om deze reden hebben wij flowmeters ontwikkeld die specifiek zijn afgestemd op bepaalde sectoren en toepassingen, waaronder chemische processen, water- en afvalwaterbehandeling, farmaceutica, energieopwekking, voedselproductie en meer. Onze debietmeters bieden een uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden zoals hoge temperaturen, hoge drukken en viskeuze vloeistoffen. Niet voor niets wordt ABB beschouwd als een toonaangevende autoriteit op het gebied van flowmeting. Onze hoogste prioriteit ligt bij de waarborging van uw productkwaliteit en het optimaliseren van de procesprestaties. Dit maakt een flowmeter van ABB een betrouwbare keuze voor industriële stromingsmetingen, waarbij gebruikers kunnen profiteren van nauwkeurige metingen, geoptimaliseerde processen en verminderde stilstandtijd.

Echter laten wij het hier niet bij. Zo integreren wij ook geavanceerde technologieën in onze flowmeters zoals ABB My Measurement Assistant, een innovatieve tool die in staat is om u te ondersteunen bij de installatie en inbedrijfstelling van uw flowmeter. Dit door stapsgewijze instructies en begeleiding te bieden, wat resulteert in een correcte installatie en configuratie waardoor optimale prestaties sneller bereikt worden. Ook maken onze debietmeters gebruik van Ability Verification. Deze technologie verifieert en valideert periodiek de prestaties van uw flowmeters zodat u altijd verzekerd bent van nauwkeurige metingen gedurende de levensduur van uw flowmeters.

 

Als laatste kunnen wij met trots zeggen dat onze flowmeters dusdanig zijn ontworpen dat deze eenvoudig geïntegreerd kunnen worden met bestaande automatiseringssystemen. Zo ondersteunen de flowmeters van ABB verschillende communicatieprotocollen, zoals PROFIBUS, Modbus en Foundation Fieldbus. Door deze veelzijdigheid kunnen de flowmeters van ABB probleemloos (op maat) geïntegreerd worden met diverse apparatuur en procesbesturingssystemen. Wilt u meer informatie over een flowmeter van ABB? Download dan hier het gratis handboek met basisprincipes en praktijkinformatie.

Production Selection Assistant

Bij ABB begrijpen we dat geen toepassing hetzelfde is. Hierom kan het vinden van de juiste flowmeter voor uw toepassing een complexe taak zijn. Wij ontzorgen u hierin graag. Natuurlijk kunt u contact met ons opnemen voor professioneel vrijblijvend advies, echter kunt u gebruikmaken van onze gratis Production Selection Assistant-tool. Deze tool biedt u de mogelijkheid om de meest geschikte flowmeter te selecteren op basis van hun specifieke toepassingsbehoeften. Door simpelweg enkele vragen te beantwoorden over de procesomstandigheden, de gewenste meetwaarden en andere relevante factoren, genereert de Flow Selection Advisor een aanbeveling voor uw ideale flowmeter.

Hieronder sommen wij de grootste voordelen van onze Production Selection Assistant-tool op:

  • Gebruiksvriendelijk en toegankelijk waardoor u niet afhankelijk bent van een expertiseniveau
  • De tool is volledig gratis te gebruiken
  • Geen handmatige vergelijkingen wat u tijd en moeite bespaart
  • Minimalisering van kans op fouten of het kiezen van een ongeschikte flowmeter

Maak kennis met de ProcessMaster series van ABB

Wanneer u een robuuste, kosteneffectieve en betrouwbare flowmeting wilt voeren, is een elektromagnetische flowmeter van de ProcessMaster series van ABB de uitgelezen keuze. Het grote voordeel van de ProcessMaster is het uniforme bedieningsconcept met een hoge mate van prestatie en betrouwbaarheid, waardoor altijd de langste levensduur wordt gegarandeerd. Naast de stromingsmeting beschikt een flowmeter van de ProcessMaster series ook over temperatuur- en geleidbaarheidsbewaking. Dankzij continue zelfcontrole op hardwarefouten, procesproblemen en onjuiste bediening worden eventuele storingen uitgesloten. De infrarood display geeft daarnaast eenvoudig toegang tot alle informatie zonder enige tussenkomst van software. Ook hebben flowmeters van de ProcessMaster series een ingebouwde geluids-/aardingscontrole, wat essentieel is voor een nauwkeurige flowmeting.

Processmaster FEP 610 & 630 series

Bent u op zoek naar een eenvoudige en voordelige flowmeter welke geschikt is voor allerlei alledaagse toepassingen? Dan raadt ABB de ProcessMaster FEP610 Series aan. Deze flowmeter is bij uitstek geschikt voor industriële standaard toepassingen met alle vereiste functies. Bent u op zoek naar een iets geavanceerdere flowmeter? Dan is de ProcessMaster FEP630 Series de beste keuze. Zo is deze flowmeter van alle functionaliteiten voorzien en is deze bestand tegen extreme temperaturen en blootstellingen. Hieronder kunt u beide flowmeters vinden. Klik op uw gewenste flowmeter en u wordt doorgeleid naar de productpagina. Op deze pagina vindt u nog meer gedetailleerde informatie:

 
 
 

Kies voor een flowmeter van ABB

Bent u op zoek naar een nauwkeurige flowmeter? ABB helpt u graag verder. We hebben voor elke industriële toepassing een geschikte flowmeter! Wilt u meer informatie over welke flowmeter het beste aansluit bij uw toepassing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Klik hier voor onze vestiging in Nederland en klik hier voor onze vestiging in België. Of wanneer u al overtuigd bent, kunt u hier uw ABB-channel partner vinden. Een ABB-channel partner brengt de producten en diensten van ABB rechtstreeks tot aan uw voordeur. Daarnaast kunnen ze hun diepgaande kennis van de lokale markten met u delen en zijn ze vertrouwd met de gedefinieerde flowmeters en processen van ABB.

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language