Gaschromatograaf nodig? ABB heeft voor elk proces de oplossing

Bent u op zoek naar een meetinstrument welke in staat is om verschillende stoffen - zoals bijvoorbeeld zwavel - in een gasmengsel te onderscheiden? Bij ABB bent u aan het juiste adres. Wij hebben verschillende proces gaschromatografen in het assortiment welke speciaal ontworpen zijn voor industriële omgevingen en explosiegevaarlijke locaties. Bij de aanschaf van een proces gaschromatograaf is het echter wel belangrijk - en tevens handig - om te weten hoe gaschromatografie werkt. Daarom leggen wij u kort maar krachtig uit hoe dit principe exact werkt en welke gaschromatograaf wij aanbevelen uit het brede portfolio van ABB-proces gaschromatografen. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder.

Nood aan assistentie?

Hoe werkt het proces gaschromatografie?

Bij gaschromatografie wordt een mengsel van stoffen gesepareerd op basis van een kookpunt. In dit voorbeeld zullen we zwavel als voorbeeld nemen. Een gaschromatograaf bevat een spiraalvormige kolom welke is gevuld met een bepaald materiaal. Dit wordt ook wel de stationaire fase genoemd. Deze spiraalvormige kolom bevindt zich in een oven, welke verhit kan worden tot een gewenste temperatuur. Over deze spiraalvormige kolom stroomt een draaggas, wat ook wel de mobiele fase wordt genoemd.

 
 

Wanneer een mengsel wordt geïnjecteerd in de spiraalvormige kolom, wordt deze meegenomen door het draaggas wat over de kolom stroomt. Vervolgens kan een mengsel van stoffen worden gescheiden door een verschil in vluchtigheid en adsorptie. Hiermee duiden we op het feit dat de laagst kokende stof beter wordt meegevoerd met het draaggas en dat niet alle stoffen zich op dezelfde wijze hechten aan de stationaire fase, oftewel het materiaal binnen de spiraalvormige kolom.

Zodra de stoffen zijn gescheiden, registreert een detector achter de kolom de hoeveelheid zwavel in het gasmengsel. Vervolgens worden de signalen die de detector registreert omgezet in een chromatogram, wat vergeleken kan worden met een grafiek met pieken. De pieken geven de kwantiteit en kwaliteit van de verschillende stoffen in het mengsel weer.

Waarom moet zwavel gemeten worden binnen de industrie?

In het voorgaande voorbeeld namen we niet voor niks zwavel als voorbeeld. Zwavel kan namelijk extreem gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor zowel de mens als de natuur. Dit kleurloze gas kan een irriterende werking hebben op de luchtwegen. Het kan bijvoorbeeld (blijvende) ademhalingsproblemen veroorzaken bij astma- en chronische longpatiënten. Aangezien er bij de verbranding van zwavelhoudende fossiele brandstoffen veel zwavel in de lucht vrijkomt, moet de concentratie zwavel zoveel als mogelijk bewaakt en beperkt worden. Dit is zo bepaald door de EPA-regelgeving. Hierom is het noodzakelijk dat u een gaschromatograaf aanschaft die zwavel kan detecteren in een wijde variëteit aan stromen. We leggen u hieronder uit welke gaschromatograaf van ABB wij aanbevelen voor deze klus.

PGC5007: dé zwavel analysator

Wanneer u een speciale proces gaschromatograaf zoekt welke een breed scala aan stromen een meetniveaus kan verwerken, is de PGC5007 gaschromatograaf dé uitgelichte keuze voor u. Zo kan deze analysator niet alleen stromen zoals aardgas analyseren maar ook benzine en diesel. De PGC5007 is speciaal ontworpen voor missiekritieke metingen waardoor er altijd een maximale betrouwbaarheid aan meetgegevens kan worden geleverd. En dit allemaal met een zeer eenvoudig te gebruiken multi-touch-bediening. Wist u daarnaast dat de PGC5007 gebruik maakt van een online ASTM-methode en meerdere intrinsieke - veilige - glasvezelverbindingen gebruikt zodat een integratie met meerdere ovens mogelijk is?

 
 

Twijfelt u wellicht of de PGC5007 aansluit bij uw wensen en vereisten? Neem dan eens een kijkje in ons totale portfolio van proces-gaschromatografen. Wij hebben verschillende gaschromatografen welke geschikt zijn voor zowel standaard en eenvoudige als complexe en veeleisende vloeistof- en damp stoomtoepassingen.

Waarom ABB?

ABB is dé CEMS-leverancier van totaaloplossingen voor de industrie en streeft ernaar om altijd de hoogste meetprecisie en maximale beschikbaarheid van apparatuur te leveren. Doordat wij tientallen jaren ervaring en tientallen duizenden wereldwijd verkochte installaties hebben, zijn wij in staat u de meest kwalitatieve service en producten/diensten aan te bieden tegen een zo laag mogelijke prijs. Wist u dat wij u ook kunnen adviseren hoe u compliant kunt blijven? Zo komt u nooit in tegenstrijd met de EPA-regelgeving en draagt ook u een steentje bij aan het milieu.

Wanneer u meetapparatuur van ABB aanschaft, wil u uiteraard maximaal profiteren van uw instrumenten. Wilt u ervan verzekerd zijn dat u het maximale uit uw meetinstrumenten van ABB kunt halen? In onderstaande video vertellen wij u hoe u de prestaties kunt verbeteren en hoe de totale levensduurkosten van uw meetapparatuur verlaagd kunnen worden.

 
 

Vind snel uw ABB-channel partner

Hebben wij u overtuigd waarom een proces gaschromatograaf van ABB dé keuze is voor uw industriële proces? Wacht dan niet langer en vind een ABB-channel partner bij u in de buurt. Een channel partner van ABB brengt de door u gekozen producten en diensten rechtstreeks tot aan uw voordeur. Uiteraard kunnen ze ook hun diepgaande kennis van de lokale- en nationale markten met u delen en zijn ze vertrouwd met de gedefinieerde totaaloplossingen en processen van ABB.

 

Heeft u wellicht nog vragen over één van onze proces gaschromatografen of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten beantwoorden uw vragen maar al te graag. Wij zijn ABB, dé technologieleider die de digitale transformatie van industrieën aanstuurt. 

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language