Jubileumjaar 2017: ABB 125 jaar in Nederland

Wist u dat ABB sinds 1892 mee aan de wieg staat van de ontwikkeling van de elektrotechniek in Nederland? Huibert Doyer stichtte op 3 september 1892 een elektrotechnisch bureau in Delft dat zijn naam droeg.

De elektrotechniek stond op dat moment nog in de kinderschoenen en de kleine onderneming van Doyer was een start-up avant la lettre. De bedrijfsfilosofie van Doyer was: “Het stellen van de hoogste eischen aan de installatie door toepassing van de beste materialen voor een zuinig, veilig en geregeld bedrijf.” Die benadering is na 125 jaar nog precies dezelfde.

Dagelijks draagt ABB kwaliteit hoog in het vaandel en helpen wij nutsbedrijven, industriële klanten en eindgebruikers met het verbeteren van hun prestaties en op een energie-efficiëntere manier te werken zodat de gevolgen voor het milieu afnemen.

'Pioneers in technology'

Vandaag bouwen we verder op dat rijke verleden en investeren we volop in de markt met tien lokale vestigingen en 1.600 medewerkers. De traditie van ‘Pioneers in technology’ zetten we door met innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van morgen!

Efficiënte transmissie en distributie van duurzame energie vormen volgens ABB de basis voor een gezonde toekomst. 

Lees meer over onze rijke geschiedenis

Jubileumvideo en -magazine

Select region / language