Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kiertonuppisäädin - moderni klassikko

Valaistuksen säätäminen käy nyt käden käänteessä. Käytännöllinen ja klassinen kiertokytkin kertoo jo kaukaa, mistä ja miten valaistusta säädetään.

Käyttö on kaikille selvää: paina nuppia ja säädä valoa kirkkaammaksi tai himmeämmäksi kiertämällä nuppia. Säädin on helppo integroida aiemmin asennettuihin vaihto- ja välikytkimiin sekä soveltuu nyt myös Jussi ja IMPRESSIVO® - pinta-asennuskoteloihin.

Säätimen nuppi voi myös olla valaistu, kun valot eivät ole päällä, mikä helpottaa pimeässä huoneessa liikkumista.

Suuntana tulevaisuus. Säätimet LED-valoille.

LED-valot ovat uusinta valaisintekniikkaa. Niillä valoa voi hyödyntää aivan uusin tavoin, ja ne kuluttavat vain viidenneksen perinteisten lamppujen energiamäärästä. Ja nyt niitä voi myös säätää.

ABB on yhteistyössä LED-valojen markkinajohtajan Philipsin kanssa kehittänyt laadukkaita säätimiä, jotka toimivat erinomaisesti myös energiatehokkaiden LED-valojen kanssa. Philipsin modernit jälkiasennettavat LED-valot toimivat säätimen kanssa samoin kuin perinteiset hehkulamput. LED-säätimien tekniikka perustuu transistoreihin. Ne eivät humise ja sopivat siksi erityisesti myös onttorakenteisiin seiniin.

pl-di-dreh-01

Muistitoiminto


Älykkäässä säätimessä on kolme kätevää toimintoa. Valo sytytetään viimeksi käytettyyn kirkkauteen vain painamalla kytkintä. Valo sytytetään pienimpään kirkkauteen kiertämällä kytkintä neljänneskierros vasempaan ja painamalla sitä. Valo puolestaan sytytetään suurimpaan kirkkauteen kiertämällä kytkintä neljänneskierros oikealle ja painamalla sitä. Valojen huipputarkka säätäminen on ennätyksellisen nopeaa ja helppoa.

pl-di-dreh-03-abb

Lisäyksiköt


Yksittäiselle valaisimelle voidaan lisäyksikön avulla asentaa viisikin säädintä. Kiertokytkinlisäyksikön ansiosta säädin toimii erinomaisesti myös olemassa olevien vaihto- ja välikytkentäpiirien kanssa. Ja mikä parasta: säädin ja lisäyksiköt toimivat täsmälleen samalla tavalla aina kätevää muistitoimintoa myöten.

pl-di-dreh-04

Mukavuutta jälkiasennuksena


Säätimemme voidaan asentaa perinteisiin kahden keinukytkimen valokytkimiin eikä rakennemuutoksia tarvita. Tätä varten saatavana on kaksi laiteversiota. Säätimen kytkimen painalluksella voidaan kytkeä päälle ja pois enintään 6 ampeerin lisäkuorma, kuten toinen valaisin. Kaksiosaisella säätimellä puolestaan voidaan ohjata kumpaakin valaisinta keinukytkimen eri puolikkailla. Lyhyt painallus kytkee valaisimen päälle ja pois, kun taas pitkä painallus aktivoi säätimen.

pl-di-dreh-05-abb

Tärkeimmät edut ja ominaisuudet


 • Valaistustason säätö helposti nuppia kiertämällä. Nuppia painamalla on/off
 • Säädin on helppo integroida aiemmin asennettuihin vaihto- ja välikytkimiin
 • Kiertonuppisäätimen nuppi voi myös olla valaistu silloin kun valot eivät ole päällä, mikä helpottaa pimeässä huoneessa liikkumista
 • Pienin kirkkaus: kierrä nuppia neljänneskierros vasempaan ja paina sitä
 • Viimeksi käytetty kirkkaus: paina nuppia
 • Suurin kirkkaus: kierrä nuppia neljänneskierros oikealle ja paina sitä

Tarkemmat tuotetiedot, mittapiirokset sekä asennus- ja käyttöohjeet löydät täältä.

Katso tuotevalikoima
 • Yhteydenotto

  Lähetä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä

  Ota yhteyttä