KNX-taloautomaation ominaisuudet

KNX muodostaa verkkojärjestelmän yhdistämällä sähköasennuksen kaikki komponentit toisiinsa ja takaa näin informaation läpinäkyvyyden ja hyödyntämisen koko asennuksessa. Kaikki järjestelmään kytketyt laitteet voivat vaihtaa tietoja keskenään väyläkaapelin kautta. Näin rakennuksen kaikki toiminnalliset osakokonaisuudet voidaan integroida yhdeksi saumattomaksi ratkaisuksi.

Tarvitsetko lisätietoa?

Laaja tuotevalikoima

ABB i-bus® KNX -tuotevalikoima sisältää komponentit kaikkiin tämän päivän taloautomaatiosovelluksiin valaistuksen ja kaihdinten ohjauksesta lämmitykseen, ilmanvaihtoon, turvallisuuteen, energiansäästöön ja moniin muihin tarkoituksiin.

Valaistus

Lighting_buildings_292x196

KNX-taloautomaatio mahdollistaa juuri halutunlaisten valaistusjärjestelmien toteuttamisen teollisuus- ja liikerakennuksiin sekä koteihin. Valaistuksen tasoa voidaan valvoa ja hallita järjestelmän avulla. Valaistuksen ohjaustavat, kuten 1–10 V:n ja DALI-ohjaus, ovat tuettuja.

Lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi


heating_buildings_292x196KNX-taloautomaatiojärjestelmällä toteutettu rakennuksen älykäs ohjaus mahdollistaa yhdenmukaisen ja tehokkaan sisäilman hallinnan tuomalla lämmityksen, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin toiminnot yhteen. Huoneista mitatut lämpötilat tallentuvat järjestelmään, ja lämmityksen ja ilmastoinnin hallinta pystyy hyödyntämään tietoja lämpötilan ja ilmanlaadun optimoinnissa.

Kaihtimet ja markiisit


shading_buildings_292x196Anturiohjatut rullakaihtimet sekä auringon suunnan mukaan ohjautuvat sälekaihtimet ja markiisit mahdollistavat optimaalisen valaistuksen ylläpitämisen ja huonelämpötilan hallinnan.

Turvallisuus ja valvonta


security_buildings_292x196Koska KNX-järjestelmä on hajautettu järjestelmä, joka kostuu useammasta eri segmentistä ja laitteet toimivat itsenäisesti ilman keskustietokonetta, on se myös toiminta varma. Hälytystieto esim. palohälytysjärjestelmästä on helposti liitettävissä ja KNX-järjestelmä reagoi siihen ennalta määritettävällä tavalla. ABB i-bus® KNX -tuotevalikoimasta löytyy tuotteita jotka myös valvovat järjestelmää.

Energiankäytön hallinta


energymgmt_buildings_292x196ABB i-bus® KNX -taloautomaatio on suunniteltu vähentämään rakennusten käyttökustannuksia ja hyödyntämään energia mahdollisimman tehokkaasti. Älykkään KNX-järjestelmän monipuoliset ohjaustoiminnot ja liitännät soveltuvat tehtävään erityisen hyvin.

Käyttö ja toiminta


useroperation_buildings_292x196Rakennuksen hallintaprosessien selkeä visualisointi on miellyttävän ja turvallisen käytön edellytys. Järjestelmän tilat ilmaistaan monipuolisilla ohjaus-, merkinanto- ja käyttölaitteilla. Käyttöliittymänä toimivat painikkeet, kosketusnäytöt tai tietokoneet tai mobiililaitteet.

 

Lue lisää

Select region / language