Naar 100% duurzame tuinbouw

Slimme oplossingen voor hogere voedselproductie en -kwaliteit

De wereldbevolking blijft groeien, waardoor technologie een alsmaar toenemende rol zal spelen in onze voedselvoorziening en de verduurzaming van de voedselketen. Een besef dat al langer leeft bij ABB en dat ook in de voedingssector een belangrijke, duurzame bijdrage levert.

Net als in de industriële sector wordt er in de land- en tuinbouw doorlopend geïnnoveerd. De technologie staat niet stil en er wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid. ABB is volop betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van duurzame tuinbouwtechnologie onder andere op het gebied van water, licht, warmte en data.

Digitalisering
Het digitaliseren van de installatie biedt veel kansen. Nieuwe technologieën en data geven inzicht en bieden veel mogelijkheden tot verbetering van energie-efficiëntie, continuïteit, service en onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan gepland onderhoud tijdens de teeltwissel waarbij van te voren door datamanagement het werk is bepaald. Zelf aan de slag? Bekijk hier de mogelijkheden van de ABB Ability™ Energy and Assetmanager. Deze cloud-oplossing geeft remote inzicht in het gedrag van bedrijfsmiddelen en het elektrisch systeem in één, intuïtief dashboard.  

Spreek met onze expert


Jan Willem Hinfelaar

Segment Manager Horticulture
Mobile +31 6 51297164
Email: janwillem.hinfelaar@nl.abb.com

Meer informatie

Highlights

Select region / language