Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

De Amersfoortse; van kantoren- naar appartementencomplex

Transitie als kroon op bijna 100-jarig partnerschap Hinfelaar en ABB

Bijna honderd jaar en nog vol dynamiek en ambitie? Het kan! Dat bewijst het Haagse Hinfelaar Elektrotechniek. We spreken met Paul, de 4e generatie Hinfelaar, over zijn ambitie en de samenwerking met ABB bij de start van een grootschalig transitieproject in Amersfoort. 

We ontmoeten Paul Hinfelaar samen met vader Hans in de centrale hal van het voormalige kantoorpand van De Amersfoortse. Waar ooit het verzekeringswerk werd verricht, is nu één grote leegte. Shovels zijn bezig de verdiepingsvloeren volledig vrij te maken. Geen muur blijft staan, geen kabel blijft zitten – alles gaat eruit. Met uitzondering van één centrale kabelgoot per verdieping. Een laatste herinnering aan het verleden en de opstap naar de nieuwe, elektrotechnische toekomst. Hier moeten 246 huurappartementen komen met een oppervlakte die varieert van 45 tot 60 m2; een melange van sociale en vrije sectorhuurwoningen en startersappartementen. In veel opzichten is het project een toonbeeld van duurzaamheid en ‘Het Nieuwe Wonen’. Dakterrassen met loungeruimte, voldoende parkeerruimte voor alle bewoners, maximaal profijt van zonne-energie, dichtbij het spoor en in het hart van het centrum.

Tomeloze ambitie
Wie met Paul praat - over het Amersfoortse transitieproject of over het familiebedrijf - raakt onder de indruk. Van zijn dynamiek, zijn visie en bevlogenheid, maar bovenal van zijn tomeloze ambitie. In die ambitie is er ruimte voor partners. Partijen die samen met opdrachtgevers, Hinfelaar en andere bedrijven als één bouwteam willen opereren en slagvaardig de markt willen veroveren. De transitie van het kantoor van De Amersfoortse naar huurappartementen lijkt daarmee parallel te lopen aan de transitie van Hinfelaar Elektro-techniek zelf. Paul Hinfelaar: “Intern hebben we alles op de rit: nieuwe medewerkers, een nieuw managementteam – alles is in gereedheid om een volgende sprong op de markt te maken.”

ABB preferred supplier
Bij die sprong speelt ABB een belangrijke rol. “Ons bedrijf bestaat inmiddels 97 jaar en is daarmee bijna net zo jong als ABB. Vanaf het eerste begin hebben wij voor ABB gekozen. Een bewuste keus, want sinds de oprichting in 1920 hebben alle generaties Hinfelaar kwaliteit en innovatie als speerpunten gehad. Niet voor niets is ABB onze preferred supplier als het om verdelers, groepenkasten en dergelijke gaat. Vaak trekken we daarbij samen op – vanaf de engineeringfase tot de uiteindelijke ingebruikname en het onderhoud. Je merkt aan alles dat ABB waarde hecht aan goede relaties met de installateurs. Met sales engineer Evert Thomas van ABB hebben wij één aanspreekpunt dat snel kan reageren en alle kennis en expertise van ABB toegankelijk maakt. Een ideale manier van werken.”

Ook bij dit transitieproject is dat weer het geval. Het bouwteam dat al in eerdere transitie-projecten met elkaar samenwerkte, heeft ook nu weer de krachten gebundeld. “Iedere partij denkt daarbij vanuit zijn eigen specialisme mee”, licht Paul Hinfelaar toe. “Door werkzaamheden, producten en systemen zoveel mogelijk te integreren en naadloos op elkaar te laten aansluiten, zijn we in staat om te versnellen.”

Opmerkelijk bij dit project: de producten en knowhow van ABB wordt over de volle breedte benut. “Hier is duidelijk de kracht van een sterke en marktleidende partner voelbaar en zichtbaar, want niet alleen de verdelers en groepenkasten van ABB komen we in dit project tegen, maar ook het dozenpakket met kabel-, inbouw- en holle­wanddozen en Busch-Jaeger-schakelmateriaal komen van ABB. Verder levert ABB de kWh-meter inclusief uitleesmogelijkheid op afstand en noodverlichting van VanLien. En om het werk van de installateur zoveel mogelijk te vereenvoudigen en versnellen, vertrouwen we altijd ook op de Ty-Rap®-kabelbundeltechniek.”

Neem contact met ons op

ABB EP Support
Telefoon: 088 2600 900