Stienen levert hogere standaard voor veehouderij met ABB

Push-in spring techniek voor sneller installeren en 100 % betrouwbare verbinding


De in Nederland gevestigde agrarische automatiseringsexpert Stienen B.V. (Stienen) werkt samen met ABB om hoogstaande oplossingen te bieden voor de veehouderij. Stienen, een wereldwijde leverancier van automatiseringstechnologie voor de veehouderij, heeft ABB geselecteerd als elektrificatiepartner voor pluimvee-, varkens- en rundveestallen, transportbanden en ventilatiesystemen. 
Stienen is een familiebedrijf dat veehouders voorziet van klimaatoplossingen, automatiseringssystemen, managementsoftware en de bijbehorende randapparatuur. Stalventilatie speelt een cruciale rol in het bevorderen van dierenwelzijn en het verhogen van de productiviteit door verse lucht met de optimale temperatuur te leveren. Automatisering zorgt voor een verbeterde productiviteit en bevordert een hogere levenskwaliteit voor dieren en werknemers, en heeft daarbij ook positieve effecten op het milieu. 

Met meer dan 45 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van besturingspanelen en automatiseringsoplossingen in eigen huis, vormen de betrouwbaarheid en kwaliteit van Stienen de kern van zijn reputatie, het trouwe klantenbestand en de groei in nieuwe markten in Europa, Azië en Latijns-Amerika.
Johan Krops, projectcoördinator bij Stienen: "ABB is een waardevolle partner die naadloos samenwerkt met ons team, van elektrische aandrijvingen tot UPS-oplossingen (uninterruptible power supply). Cruciale details zoals de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van hun push-in-technologie voor magneetschakelaars en motorbeveiligingsschakelaars garanderen een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, zelfs na transport over lange afstanden overzee. De continue technische ondersteuning die we ontvangen, stelt ons in staat onze oplossingen en activiteiten te optimaliseren, waardoor we ons kunnen concentreren op het bieden van het persoonlijke serviceniveau dat onze klanten van ons verwachten." 
Slimme oplossingen worden steeds belangrijker in de hele waardeketen van de voedingsmiddelenindustrie waarin de vraag naar duurzaamheid, productiviteit en efficiëntieverbeteringen toeneemt. In de landbouw en veeteelt zijn productiviteit en efficiëntie essentieel om te voldoen aan hoge normen op het gebied van dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden. Stienen bouwt op langdurige relaties met klanten en levert op maat gemaakte oplossingen met een optimale efficiëntie en lage uitstoot aan klanten in de veehouderij. 
Mark Vreeswijk, business developer industry OEM bij ABB: "We delen de passie van Stienen voor het helpen van klanten bij het oplossen van uitdagingen - de samenwerking met hun mensen is geweldig geweest. De voedingsmiddelenindustrie is de thuisbasis van een breed scala aan innovatieve bedrijven die werken om aan de vraag naar duurzamere, veerkrachtigere toeleveringsketens te voldoen. Samenwerken met ABB helpt bedrijven hun activiteiten, energie-efficiëntie en productiviteit te optimaliseren." 

Alles over technologische ontwik-kelingen voor een duurzame industrie

Lees meer

Meer informatie over Push-in spring motorstartercombinaties

Lees meer

Bezoek de website van Stienen

Lees meer


  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language