Ledningsskydd och styrning REF620 IEC

Kompakt ledningsskydd och styrning för många olika matarapplikationer

REF620 är specialanpassat för skydd, styrning, mätning och övervakning av distributionssystem på energiföretag och industrier, t.ex. radiella, slingade och maskade distributionsnät med eller utan distribuerad elproduktion. REF620 kan användas med antingen enkel eller dubbel samlingsskena, med en eller två brytare, och med flera olika typer av kopplingsanordningar.

Ett redan imponerande jordfelsskydd har ytterligare förbättrats och omfattar nu ett unikt admittansbaserat multifrekvensskydd för högre känslighet och selektivitet. Det nya jordfelsskyddet är konstruerat för alla typer av jordfel – kontinuerliga, transienta och intermittenta – och kombinerar både tillförlitlighet och känslighet i en skyddsfunktion. REF620 omfattar även en felsökare som lokaliserar kortslutningar i radiella nät och jordfel i effektivt och lågresistivt jordade nät.

För att ytterligare säkerställa nätets stabilitet och tillförlitlighet, har ett skyddspaket för sammanlänkning introducerats. Andra tillägg är: kondensatorbatteriskydd för enkla och dubbla stjärnkopplade kondensatorbatterier med kompenserad eller isolerad nolla, riktat effektskydd för grundläggande motorskydd, samt ett högimpedans-baserat differentialskydd för samlingsskenor.

REF620 stöder fullt ut standarden IEC 61850 för kommunikation och interoperabilitet med automationsenheter i stationer, inklusive snabba GOOSE-meddelanden samt nu även processbuss IEC 61850-9-2 LE och Edition 2, vilket innebär betydande fördelar vad gäller utökad interoperabilitet. Dessutom stöder REF620 "parallel redundancy protocol" (PRP) och "high-availability seamless redundancy protocol" (HSR), samt protokollerna DNP3, IEC 60870-5-103 och Modbus®. Med hjälp av protokolladapter SPA-ZC 302 kan även Profibus DVP1 användas.

REF620 ingår i ABB:s produktfamilj Relion® och 620-serien av skydds- och kontrollreläer.

Varför ABB?

 • Utdragbar plugin-konstruktion för snabba installationer och tester
 • En lång rad skydd- och kontrollfunktioner, med sensorer eller konventionella instrumenttransformatorer
 • Omfattande jordfelsskydd med ett unikt admittansbaserat multifrekvensskydd för högre känslighet och selektivitet
 • Flera olika funktionspaket som tillval – anslutningsskydd för distribuerad elproduktion, kondensatorbatterier, grundläggande motor- och ljusbågsskydd
 • Avancerad och snabb fellokalisering av kortslutningar och jordfel
 • Stöd för IEC 61850 Edition 2 och Edition 1, inklusive HSR och PRP, GOOSE-meddelanden och IEC 61850-9-2 LE för minskad kablering och övervakad kommunikation
 • IEEE 1588 V2 för noggrann tidssynkronisering och maximalt utnyttjande av Ethernet-kommunikation på stationsnivå
 • Stor grafisk display visar anpassningsbara enlinjescheman, antingen lokalt eller via ett webbläsarbaserat gränssnitt

Vill du ha produktinformation eller service?

Konfigurera enkelt en lösning för din applikation [en]

ABB Relays-Online

Tekniska dokument

Loading documents

Relaterade erbjudanden

 • Kontakta oss

  Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

  Kontakta oss
Select region / language

Populära länkar