Motorskydd och kontroll REM615 IEC

REM615 är en dedikerad IED optimerad för skydd, styrning, mätning och övervakning av asynkronmotorer inom tillverknings- och processindustri.

REM615 används normalt med effektbrytarstyrda eller kontaktorstyrda högspänningsmotorer och kontaktorstyrda medelstora och stora lågspänningsmotorer för olika drifter. REM615 finns i fyra standardkonfigurationer som inbegriper alla grundläggande motorskydds- och spänningsskyddsfunktioner samt effekt- och energimätning. Dessutom finns en funktion för lokal eller fjärrstyrd start/stopp av motorn.

REM615 överensstämmer fullt ut med standard IEC 61850 för kommunikation inom stationer inklusive IEC 61850-9-2 LE. Dessutom stöds protokollen PRP (Parallel Redundancy Protocol) och HSR (High-availability Seamless Redundancy). Reläet har även stöd för DNP3-, IEC 60870-5-103- och Modbus®-protokollen. Stöd för protokollet Profibus DPV1 uppnås med hjälp av protokolladaptern SPA-ZC 302.   

REM615 ingår i ABB:s produktfamilj Relion® och dess 615-serie.

Varför ABB?

  • Dedikerat skydd och kontrollsystem för asynkronmotorer, välj mellan konventionella och sensorbaserade instrumenttransformatorer
  • IEC 61850-kompatibel kommunikation, inklusive redundant Ethernet, GOOSE och processbuss för spänningsnivåer
  • Stor grafisk display där anpassningsbara enlinjescheman kan visas 
  • Färdiga standardkonfigurationer som möjliggör en snabb driftsättning av enheten och kan modifieras

Vill du ha produktinformation eller service?

Loading documents

Relaterade erbjudanden

  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss
Select region / language

Populära länkar