Transformatorskydd och kontroll RET615 IEC

RET615 är en dediked IED för skydd och kontroll av krafttransformatorer med två lindningar, enhetstransformatorer och step-up-transformatorer, inklusive generator-transformatorblock i eldistributionsnät för industrier.

RET615 finns i åtta standardkonfigurationer för olika jordningsprinciper och vektorgrupper. Enheten har inbyggd justering för strömtransformatoromsättningar samt vektorgruppsanpassning för de vanligaste förekommande kopplingar av krafttransformatorer. RET615 har även en funktion för lokal styrning eller fjärrstyrning av brytaren på transformatorns högspänningssida.

RET615 överensstämmer fullt ut med standard IEC 61850 för kommunikation, inklusive IEC 61850-9-2 LE. Dessutom stöds protokollen PRP (Parallel Redundancy Protocol) och HSR (High-availability Seamless Redundancy).  Reläet har även stöd för DNP3-, IEC 60870-5-103- och Modbus®-protokollen. Stöd för protokollet Profibus DPV1 uppnås med hjälp av protokolladaptern SPA-ZC 302.

För redundant Ethernet finns en kommunikationsmodul (tillval) som ger ett Ethernet-baserat nätverksgränssnitt. Denna lösning för redundant Ethernet kan baseras på Ethernet-baserade IEC 61850-kompatibla protokoll samt Modbus®- och DNP3-protokoll.

RET615-enheternas IEC 61850-stöd omfattar både vertikal och horisontell kommunikation, inklusive GOOSE-meddelanden med binära och analoga signaler och parameterinställning i enlighet med IEC 61850-8-1. RED615 har även stöd för processbussar med exempelvärden för analoga fasspänningar. Tack vare dessa egenskaper kan det galvaniska panelinterna kablaget ersättas med Ethernet-kommunikation. De uppmätta värdena överförs som exempelvärden via IEC 61850-9LE-protokollet.

RET615 ingår i ABB:s produktfamilj Relion® och produktserien 615.

 Varför ABB?

  • Dedikerat skydd för krafttransformatorer med två lindningar
  • Avancerade skydds- och kontrollfunktioner, olika typer av jordfelsskydd för transformatorer
  • IEC 61850-kompatibel kommunikation, inklusive redundant Ethernet, GOOSE och processbuss för spänningsnivåer
  • Stor grafisk display där anpassningsbara enlinjescheman kan visas 
  • Färdiga standardkonfigurationer som möjliggör en snabb driftsättning av enheten och kan modifieras

Vill du ha produktinformation eller service?

Loading documents

Relaterade erbjudanden

Select region / language