ABB laajentaa EcoSolutions-valikoimaa energiasiirtymälle ja sähköistykselle tärkeillä teknologioilla

ABB laajentaa EcoSolutions-valikoimaa energiasiirtymälle ja sähköistykselle tärkeillä teknologioilla

  • ABB:n Electrification Smart Power -divisioonan liikevaihdosta 35 prosenttia tulee nyt tuotteista, joilla on ympäristötuoteseloste (EPD) ja EcoSolutions-QR-koodi
  • ABB juurruttaa kiertotalouden periaatteet ja läpinäkyvyyden ympäristöasioissa koko arvoketjuunsa

ABB lunastaa sitoumustaan läpinäkyvyyteen ja vastuullisuuteen koko arvoketjussaan. ABB:n Electrification Smart Power -divisioona on sähköistyksessä ja energiasiirtymässä tarvittavien teknologioiden keskeinen toimittaja. 35 prosenttia sen maailmanlaajuisesta myynnistä tulee nyt tuotteista, joilla on riippumaton ympäristötuoteseloste (EPD) ja joissa on yhtiön EcoSolutionsTM-tuotetietomerkintä ja QR-koodi.

Kolmannen osapuolen asiantuntijat tarkastavat ABB:n riippumattomat EPD-selosteet, millä varmennetaan sen ympäristöjalanjälki. ABB:n EcoSolutions-merkintä on kattavampi. Se sisältää täysin läpinäkyvän selostuksen tuotteen kiertotaloudellisesta arvosta ja ympäristövaikutuksista. ABB:n EcoSolutions-tuotemerkintä edellyttää vastuullista rakennetta ja hankintaa, toimintaa, pakkausta ja logistiikkaa sekä energiatehokkuutta käyttövaiheessa. Tuotteella on myös oltava vastuullinen suunnitelma takaisinottoa tai kierrätystä varten sen käyttöiän päättyessä.

Vuoteen 2025 mennessä 80 prosenttia ABB Smart Power -divisioonan tuloista tulee teknologioista ja ratkaisuista, joilla on EPD ja EcoSolutions-merkintä.

ABB:n Electrification Smart Power -divisioonan Sustainability Leader Alessandro Bottarelli sanoo: ”Energiasiirtymään ja vastuullisuuteen sijoittavat organisaatiot haluavat tehdä perusteltuja hankintapäätöksiä: ABB antaa läpinäkyviä, riippumattomia tietoja teknologioidensa ympäristötehokkuudesta. Kun juurrutamme vastuullisuuden koko arvoketjuumme, asiakkaamme ja kumppanimme voivat luottaa siihen, että ne saavat EPD-selosteistamme ja EcoSolutions-merkinnöistämme luotettavia, ajantasaisia tietoja.”

ABB:n Electrification Smart Power toimittaa sähköistykselle ja energiasiirtymälle ratkaisevan tärkeitä energianjakelu- ja -hallintateknologioita. Niihin kuuluu muun muassa aurinkoenergiasovelluksissa käytettäviä katkaisijoita ja pilvipohjaista ABB Ability -energianhallintaratkaisua. EPD-selosteet ja EcoSolutions-tiedot ovat nyt Smart Power -divisioonan merkittävimmissä tuotteissa. Näitä tuotteita ovat muun muassa Emax 2 -ilmakatkaisijat, Tmax XT -kompaktikatkaisijat, OTDC-kuormankytkimet, AF-kontaktorit, MegaFlex DPA -UPS-järjestelmät, keskijännitealueen HiPerGuard-UPS-järjestelmät, staattiset SureWave-taajuusmuuttajat sekä lämpöreleet.

  • MegaFlex DPA UPS -järjestelmät
  • Keskijännitealueen HiPerGuard-UPS-järjestelmät
  • Tmax XT -kompaktikatkaisijat
  • OTDC -kuormankytkimet
  • Staattiset SureWave-taajuusmuuttajat
  • AF kontaktorit
  • Emax 2 -ilmakatkaisijat
“Olemme sitoutuneet täysin tukemaan asiakkaitamme ja kertomaan avoimesti työmme edistymisestä asiakkaillemme ja kumppaneillemme”, sanoo Alessandro Bottarelli, Sustainability Leader ABB:n Electrification Smart Power -divisioonasta.

”Olemme sitoutuneet täysin tukemaan asiakkaitamme ja kertomaan avoimesti työmme edistymisestä asiakkaillemme ja kumppaneillemme”, Bottarelli sanoo. ”Yhtiömme vastuullisuus paranee koko organisaatiomme ahkeran työn ansiosta. Tuote- ja pakkaussuunnittelijamme, insinöörimme sekä tuotanto-, logistiikka ja hankintatiimimme ovat asettaneet vastuullisuuden ja avoimuuden etusijalle.”

EPD-selosteet ja EcoSolutions-merkinnät perustuvat kunkin tuotteen valmistuspaikkaan ja teknisiin tietoihin. Lisätietoja saa osoitteesta abb.com/ecosolutions. Hankkeiden ja tilauksien ympäristötietoja saa myös suoraan ABB:ltä.


Lisätietoja:

Media Relations
Tristan Honeywill
Email: tristan.honeywill@gb.abb.comABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja, joka luo edellytykset kestävämmälle ja resurssitehokkaammalle tulevaisuudelle. Ratkaisumme yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot, ja ne optimoivat tuotteiden valmistuksen, liikkumisen, käytön ja operoinnin. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n noin 105 000 ammattilaista ovat sitoutuneita kehittämään teollista muutosta vauhdittavia innovaatioita. www.abb.com

ABB Electrification sähköistää maailmaa turvallisella, älykkäällä ja kestävällä tavalla. ABB Electrification on maailmanlaajuinen teknologiajohtaja sähkönjakelussa energian tuotannosta pistorasiaan. Yli 50 000 työntekijäämme 100 eri maassa tekevät yhteistyötä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa parantaakseen yhteiskuntaa sähkön tarpeen kasvaessa. Kehitämme innovatiivisia tuotteita, ratkaisuja ja digitaalisia teknologioita, jotka mahdollistavat energiatehokkuuden ja hiilineutraalin yhteiskunnan kaikilla toimialoilla. Globaalin verkostomme ja paikallisen asiantuntemuksemme turvin muokkaamme ja tuemme maailmanlaajuisia trendejä, tarjoamme huippuosaamista asiakkaille ja luomme kestävää tulevaisuutta yhteiskunnalle. go.abb/electrification 

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp