Villa Lehtelä

Mukava, turvallinen ja käytännöllinen – Villa Lehtelän isäntä luottaa kotiautomaatioon

 

ABB:n free@home-kotiautomaatio pitää huolen, että asuntomessukohde Villa Lehtelässä on mukavaa, turvallista ja käytännöllistä asua. Tekniikasta ja tulevaisuuden asumisesta kiinnostuneen pariskunnan asunnossa kaikki ratkaisut ovat uusinta tekniikkaa. Autokatoksessa komeilee myös ABB:n Terra AC eli upouusi sähköautojen latausasema.

 

 

Vaalean hirsitalon pihalla hyörii robottiruohonleikkuri. Talon laattalattiasta pitää huolen robotti-imuri. Kun nostaa katseen kohti Villa Lehtelän kattoa, näkee free@home-järjestelmään kuuluvan sääanturin. ”Pidän automatisaatiosta. Minua kiinnostavat tulevaisuuden ratkaisut, joiden avulla eläminen on mukavaa ja turvallista”, Hans Lehtelä kertoo.

 

Vaimo Briitta Lehtelä nyökyttelee vieressä. Pariskunta muuttaa viettämään eläkepäiviään uuteen kotiinsa Tuusulaan. Ennen kodin rakentamista erilaisiin asumisen ratkaisuihin haettiin yhdessä ideoita useilta messuilta. Esimerkiksi pihaterassin uima- ja porealtaaseen idea saatiin Porin asuntomessuilta muutama vuosi sitten.

Tutustu Villa Lehtelän älykkäisiin ratkaisuihin virtuaalisilla Asuntomessuilla.

Tee virtuaalikierros

Saat ajankohtaista tietoa ratkaisuista, uutuuksista ja tapahtumistamme.

tilaa uutiskirje

Mukava ja turvallinen valaistus

Hans ja Briitta Lehtelä ovat innostuneita vesivoimistelusta, joten oma allas on tulossa kovaan käyttöön. Altaan vieressä sijaitsevassa porealtaassa voi kylminä iltoina nauttia 37-asteisessa vedessä mukavasta vesihieronnasta. Koko terassialuetta kiertää tyylikkäiden mustien ulkovalaisimien kehä.

”free@home pitää huolen, että ulkovalot syttyvät palamaan juuri oikeaan aikaan. Tällä terassilla ei ole vaarana, että pimeä yllätäisi. Valo-ohjaus toimii astronomisen kellon mukaan. Samoin toimivat valot sisällä. Tämä on sekä mukavaa että turvallista”, Hans Lehtelä miettii.

Sama mukavuuden ja turvallisuuden yhdistelmä toteutuu myös talon ikkunakaihdinten laskemisessa ja nostamisessa. Niitäkin ohjaa free@home. Näin talon etuosan korkeat ikkunat saadaan peitettyä kaihtimilla juuri oikeaan aikaan – eikä kenenkään tarvitse erikseen muistaa asiaa.

Myös jokaisen asunnon huoneen lämpötila voidaan säätää sen toiminnoille sopivaksi. Makuuhuoneessa sopivan viileäksi nukkua ja työhuoneessa lämpimäksi lukea kirjaa nojatuolissa.

Kotini on linnani

Hans Lehtelä kertoo, että hänelle kotiautomaatio oli itsestään selvä ratkaisu, kun uutta kotia ryhdyttiin suunnittelemaan. ”Halusimme kodin, jossa voimme asua mahdollisimman pitkään. Kotiautomaatioratkaisut helpottavat elämäämme. Tämä koti on suunniteltu juuri meidän tarpeitamme varten – tämä koti on meidän linnamme.”

Villa Lehtelässä on useita ratkaisuja, kuten höyrysaunamaisesti toimiva sauna, kosketushanat ja lattiajäähdytys, joita on pohdittu pitkään. free@home-järjestelmään Hans Lehtelä päätyi sen monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

”Tätä on helppo käyttää ja muokata. Esimerkiksi seinäpaneelit ovat hyvin helppokäyttöisiä ja on minulla jo puhelimessakin sovellus, jolla voin järjestelmää käyttää, vaikka pääsemme asumaan uuteen kotiimme vasta asuntomessujen jälkeen.” ABB:n Olli Puurtinen on samaa mieltä. Helppokäyttöisyyttä lisää vielä uusi käyttöliittymä, jossa sekä ulkoasua että käytettävyyttä on parannettu entisestään. ”free@homen uutta mobiilikäyttöliittymää on mukava ja helppo käyttää”, hän sanoo.

ABB free@home-kotiautomaation näppäryyttä kiittää myös Villa Lehtelän sähköasennuksista vastannut Mikko Salonen Vexateciltä. ”Järjestelmä on näppärä käyttää ja taipuu moneen. Meidän kannaltamme helppokäyttöisyys on erittäin tärkeää. free@home-järjestelmä vastasi tässäkin kohteessa asukkaiden kaikkiin vaatimuksiin, ja on hintalaatu-suhteessa erittäin toimiva järjestelmä”, hän sanoo. Oululaisen, eripuolella Suomea toimivan rakennusyrityksen näkökulmasta on erittäin tärkeää, että automaatiojärjestelmä on varmatoiminen ja helppo käyttää.

Tervetuloa, ne toivotut vieraat

Lehtelöiden uudessa kodissa on sekä isännälle että emännälle omat työhuoneet. Briitta Lehtelän omassa huoneessa odottaa ompelukone, joten juuri alkaneilla eläkepäivillä pääsee taas jatkamaan käsityöharrastusta.

Uusi talo on varustettu ABB:n Welcome -ovipuhelimella. ”Se on mukava, niin näkee, kuka on ovella vaikkapa silloin, jos itse on vaikkapa omassa työhuoneessaan”, Briitta Lehtelä miettii. ”Lisäksi Welcome-ovipuhelimessa on kameratallennus, joten näemme myös sen, jos ovella on käynyt vieraita, kun olemme itse poissa”, Hans Lehtelä lisää.

Niiden toivottujen vieraiden on helppo tulla Villa Lehtelään säällä kuin säällä. Etupiha ja autokatos on asfaltoitu ja asfaltin alla on lämmitysjärjestelmä. ”Tämäkin tuo turvallisuutta. Ei tarvitse pelätä liukastuvansa”, Hans Lehtelä kertoo.

Autokatokseen on asennettu myös sähköauton lataukseen tarkoitettu ABB:n Terra AC -latausasema. Tässä talossa onkin yksi ensimmäisistä Terra AC -asemista Suomessa.

”Meillä ei ole sähköautoa, mutta totta kai halusin kotiini myös latausaseman. Uskoisin, että tulevaisuudessa sillekin tulee käyttöä. Lisäksi Terra AC on mukavan näköinen latausasema, joten se sopii mainiosti tuonne autokatokseen”, Hans Lehtelä sanoo.

Vexatecin Mikko Salosen mukaan Terra AC:n käyttöönotto sujui todella helposti. ”Tämä oli ensimmäinen AC Terra, jonka asensimme. Ensikokemuksena täytyy sanoa, että tämän sähkölatausaseman käyttöliittymä on todella hyvännäköinen ja helppo ottaa käyttöön.”

Sopisiko Terra AC sinun pihallesi?

 

Selvitä, sopisiko ABB:n uusi Terra AC -sähköauton latausasema sinunkin pihallesi.

 

ABB-uutuus Terra AC -latausasema on erinomainen EV-kotilatausasema, joka vastaa tulevaisuuden tarpeisiin tarjoten korkealuokkaista laatua ja turvallisuutta.

 

Älykkäät toiminnot takaavat optimoidun latauksen, ja latausasema voidaan integroida saumattomasti ABB:n täydentäviin rakennusautomaatioratkaisuihin.

Lisää kuvia kohteesta

Tutustu myös

  • Yhteydenotto

    Lähetä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä

    Ota yhteyttä
Select region / language