Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Asuntomessuilla ratkaisuja kodin sähköistykseen

Aurinkoisen Naantalin asuntomessukohteista löydät inspiraatiota ja esimerkkejä ABB:n tarjoamista ratkaisuista kodin automaatiosta asennuskalusteisiin. Kohteissa pääsee tutustumaan sekä ABB-free@home-kodionhjausjärjestelmään että ABB i-bus® KNX-taloautomaatioon. Messukodeissa esittelyssä myös ABB:n tyylikkäät Impressivo®-asennuskalusteet, joista sekä perinteiset että ainutlaatuisen kosketustuntuman tarjoavat mattapintaiset tuotteet ovat vahvasti esillä kohteissa.

Etkö päässyt messuille paikan päälle tai haluaisitko palata johonkin mieleenpainuvaan ratkaisuun messukohteessa? Tutustu Virtuaalisiin Asuntomessuihin ja koe messukohteet uudella tavalla 24/7. 

Valikoimastamme löydät ratkaisut turvalliseen, älykkääseen, energiatehokkaasen ja tyylikkääseen asumiseen olitpa sitten rakentamassa tai remontoimassa. 
Naantalin Asuntomessut 2022 kohde nro 11

ABB:n asennuskalusteet messukohteissa

Tutustu messuihin
Naantalin Asuntomessut 2022 kohde nro 23

ABB i-bus® KNX-taloautomaatio messuilla

Tutustu messuihin
Naantalin Asuntomessut 2022 kohde nro 28

IMPRESSIVO matta musta kalusteet

Tutustu messuihin

Saat ajankohtaista tietoa ratkaisuista, uutuuksista ja tapahtumistamme.

Tilaa uutiskirje

Tarvitsetko lisätietoa?


Älykästä asumista kodinohjauksella

ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmä

ABB-free@home muuttaa talosi tai asuntosi älykkääksi kodiksi. Järjestelmällä ohjaat valaistusta, lämmitystä, tilanneohjauksia, kaihtimia ja markiiseja sekä ovipuhelinta. 

Yhdellä napinpainalluksella sammutat kaikki kotisi valot ja sähkölaitteet ja lasket huoneiston lämpötilaa. Puhelimesi toimii ovikellona, ja avaat oven vieraalle sovelluksen kautta. Ajastat puhelimella sähköautosi latauksen ja varmistat lataustilan ennen lähtöä. Kun lähdet lomamatkalle, kotisi valaistus käyttäytyy kuin olisit kotona.


Monipuolinen, joustava ja standardoitu KNX-taloautomaatio

ABB i-bus® KNX-taloautomaatio

KNX tuo rakennukseen muunneltavuutta, joustavuutta ja energiansäästöä. Modernissa rakennustekniikassa ohjausjärjestelmien lähtökohtana on pyrkimys mukavuuteen, toiminnallisuuteen ja energiatehokkuuteen.
KNX-väyläjärjestelmä hoitaa tehokkaasti tavanomaiset toiminnot ja tuo käyttöön laajan valikoiman lisätoimintoja.

Sähköauton kotilataaminen on nyt helppoa

Suunnitelmissa vaihtaa ympäristön kannalta kestävämpään sähköautoon, mutta kotilataaminen herättää kysymyksiä?

Valitse ABB:n kokonaisratkaisu sähköautojen kotilataamiseen ja yhdistä Näpsä SMART-EV-ulkomittauskeskus ja Terra AC-latausasema. Uusi Näpsä SMART-EV toimii tavallisena ulkomittauskeskuksena ja sisältää valmiuden latausaseman asennukseen.  


Kodin sähköistys osana sisustusta

Tiesitkö, että katkaisijoiden ja pistorasioiden ei tarvitse aina olla samanlaisia?

Impressivo®-matta musta tuotteilla luot ylellistä tunnelmaa sisustukseen ainutlaatuisen soft touch -kosketustuntuman ja näyttävän designin ansiosta.


Asennuskalusteiden valikoimasta voit valita juuri sinun sisustukseesi sopivat värit ja materiaalit niin uudis- kuin saneerauskohteeseenkin. Tuotteita sekä pinta- että uppoasennuksiin kuiviin ja kosteisiin tiloihin. ABB:n toimittama älymuuntamo toimii myös energiavarastona

ABB:n toimittamassa älymuuntamossa on keskijännitekojeisto, muuntaja, 0,4 kilovoltin kiskosto, invertteri ja suojausyksikkö sekä akusto. Verkosta tuleva sähkö muutetaan 20 kilovoltin keskijännitteestä 0,4 kilovoltin pienjännitteeksi. Sähköenergiaa voidaan varastoida akustoon, ja kaksisuuntainen invertteri mahdollistaa akkujen latauksen ja purkauksen. Muuntamon kattoon on integroitu aurinkopaneeli lataamaan akustoja, ja jos aurinko ei paista, älymuuntamon akustoa voidaan ladata myös sähköverkosta. Akustoa voidaan siis ladata edullisen sähkön aikana ja hyödyntää kalliimpana aikana. mahdollistaen myös jakeluverkon huippukuormien tastauksen kovilla pakkasilla. Sähkökatkon aikana varastoitua sähköä voidaan käyttää esimerkiksi katuvaloissa parantaen alueen turvallisuutta. Koko prosessia hallitaan energianhallintajärjestelmällä. 

Muuntamo saa omien aurinkopaneelien lisäksi sähköä messualueen rantaan sijoitetusta aurinkovoimalasta, jonka tuottama sähkö jaetaan älymuuntamon kautta jakeluverkkoon ja alueen käyttöpaikkoihin mm. asuinkiinteistöille, pumppaamoihin, katuvaloihin ja telemastoon. Rantakatoksen katot on tehty aurinkopaneeleista, jotka keräävät Naantalin auringon tuottaman energian, yhteensä noin 88 000 kilowattituntia vuodessa. Tämä energiamäärä vastaa noin 35 kerrostaloasunnon sähkönkäyttöä. Aurinkopaneelien keräämä energia muutetaan inverttereillä tasavirrasta vaihtovirraksi ja kootaan yhteen. Sen jälkeen se kulkee maakaapelia pitkin älymuuntamoon. Tulevaisuudessa aurinkoenergiaa saadaan talteen entistä enemmän, kun aurinkovoimala laajenee huoltorakennuksen viereen. 

Kokemuksia kodinohjausjärjestelmästä

Lue lisää