Building Information Modeling (BIM)

Maak, beheer en bouw projecten sneller met BIM

BIM, hét gereedschap van de toekomst

Ontdek de kracht van BIM (Building Information Modeling). Dé modelgebaseerde planningsmethode die architecten, aannemers, constructeurs en andere partijen in de bouwketen in staat stelt om binnen één 3D-gegevensmodel efficiënt samen te werken en gebouwen digitaal te ontwikkelen.

Gebouwen kunnen zo al vóór de start van de bouw virtueel worden gebouwd en volledig worden geoptimaliseerd op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Bovendien kunnen alle partners tijdens het project informatie in het model aanpassen en toevoegen. Met dat en meer gaat het overleggen en beslissingen nemen sneller en makkelijker, wat de efficiëntie verhoogt, faalkosten verlaagt en de kwaliteit verbetert.


Slim samenwerken met Building Information Modeling 

ABB omarmt Building Information Modeling en neemt volop deel aan deze verandering om zijn partners te ondersteunen in de uitvoering van hun BIM-projecten. Om gebouwen nu en in de toekomst duurzaam, comfortabel, flexibel en toekomstbestendig te maken, zullen de verschillende bouwdisciplines integraal moeten samenwerken. BIM maakt dit mogelijk en makkelijker, en bespaart bovendien aanzienlijk op kosten. Daardoor is het ook heel geschikt voor andere onderhouds-, renovatie- en beheerprojecten.

Wil je snel en eenvoudig ABB BIM files en plugins vinden voor jouw project?

Download BIM Catalog (EN)

Wil je meer weten over BIM en de beschikbare ABB tools voor BIM?

Aanmelden BIM e-learning

Complete en efficiënte data

ABB heeft het grootste deel van zijn producten in BIM-symbolen omgezet. Van installatiedozen en -kasten tot noodverlichting en schakelmateriaal. Deze BIM-objecten bevatten alle benodigde gegevens:

  • 2D- en 3D-tekeningen van het eigenlijke product of onderdeel
  • Afmetingen, gewicht en overige informatie
  • Catalogusgegevens
  • Links naar verdere online bronnen

BIM-apps voor Revit


Met de gratis ABB Switch Range Configurator-app voor Revit, kunt u eenvoudig complete inbouwprogramma’s van Busch-Jaeger-schakelmateriaal ontwerpen, beheren en configureren. Zelfs als het gaat om de grootste BIM- en MEP-projecten. En met directe toevoeging van de gewenste ABB-inbouwdozen aan het BIM-model.

Download hier de ABB Switch Range Configurator-app voor Revit

ABB biedt de gratis Hafonorm-configurator-app voor Revit. Deze app maakt het nog makkelijker om installatiekasten vanuit de Revit-omgeving te configureren, te plaatsen en te wijzigen – ongeacht de grootte van het MEP-project.

Download hier de ABB Hafonorm Configurator-app voor Revit

ETIM-MC: op dezelfde manier rekenen en tekenen


Als groot voorstander van ETIM-MC, de classificatiestandaard om te kunnen rekenen en tekenen, voegen wij de benodigde parameters toe aan onze producten. Met ETIM-MC is de 3D-informatie uniform, waarmee misverstanden en fouten worden voorkomen. Bovendien krijgt u betere 3D-weergaves en hoeft u de objecten niet zelf verder uit te werken. Dat scheelt u veel tijd en kosten. Zo werken we integraal samen om te kunnen Bimmen. De ETIM-MC data wordt beschikbaar gesteld via 2BA.

Het platform Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) biedt de mogelijkheid om, in iedere CAD applicatie, ETIM-MC gestructureerde fabrikantdata samen te voegen tot specifieke en gestandaardiseerde 3D-objecten. Voor meer informatie ga naar de website van de open UOB.

Links en downloads

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language