Reductie verpakkingsmateriaal hollewanddoos HW52-F

Produceer minder afval, werk sneller

Samen met de markt zetten we weer een stap in het verminderen van verpakkingen en afvalstromen. Zo is de hollewanddoos HW52-F vanaf 1 april 2024 per 20 stuks verpakt. En is de HW52F-LS toegevoegd aan het assortiment: 200 stuks losgestort in een kartonnen doos en dus zonder plastic verpakking. Goed voor het milieu, maar ook met voordelen voor u als installatieprofessional.  

Duurzaamheid heeft hoge prioriteit bij ABB. Zo is de productielocatie in Ede al volledig CO2-neutraal en zijn er inmiddels tal van producten gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Daarnaast worden groepenkasten en schakelmateriaal via Circolektra uit de markt teruggehaald voor hergebruik. En streeft het bedrijf in 2030 naar een aanbod dat voor minstens 80% circulair is. Een andere concrete duurzaamheidsstap is de reductie van het verpakkingsmateriaal van de hollewanddoos HW52-F.

Een slimme, duurzame keuze
De HW52-F is natuurlijk geen onbekende. Perfect op zijn plek in nieuwbouw, renovatie en transformatie en uitblinkend in tijdbesparend installeren. Zo houdt de metalen clip de doos stevig op zijn plaats én vlakker op de wand. Het Fix-Rap-trekbandprincipe maakt installeren zonder gereedschap mogelijk en met de in de doos geklemde tuit is iedere buis van 16, 19 en 20 mm snel te monteren. Daarnaast wordt de hollewanddoos HW52-F geleverd met de tuit in de hollewanddoos geklemd. Voor nog meer productiviteit, een strak resultaat en dus ook een duurzame keuze.

Duizenden kilo’s besparing
De kartonnen omdozen worden sinds april 2024 dichtgemaakt met tape op papierbasis in plaats van plastic. Daarnaast is de basishoeveelheid van een plastic omverpakking verhoogd van tien naar twintig stuks. Voor wie overigens helemaal geen plastic verpakking wil gebruiken, biedt ABB het product – onder een apart artikelnummer – losgestort aan. Met dat alles kan jaarlijks maar liefst 3.000 kg plastic en 4.000 kg karton bespaard worden.

Voordelen voor de installateur 
Het verkleinen van de milieu-impact is overigens niet iets wat ABB alleen kan realiseren. Daarbij heeft het bedrijf de hulp van de markt hard nodig. Bijkomend voordeel? Ook als installatieprofessional profiteert u van duurzame keuzes. Zo hebt u minder voorraadruimte nodig en omdat u minder afval produceert, kunt u sneller werken. Bovendien bevordert het de samenwerking met aannemers die willen werken volgens circulaire principes. Een echte win-win-winsituatie dus. 

Kijk voor meer informatie op: https://new.abb.com/low-voltage/nl/producten/verdelers/installatiedozen/inbouwdozen/hollewanddozen/hollewanddoos-hw52-f

Nog milieuvriendelijker installeren? Ontdek wat ABB nog meer doet op het gebied van duurzaamheid in de woningbouw en utiliteit

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language