Draka kiest voor ABB in nieuw Experience Center Connect

Unieke beleving dankzij kruisbestuiving tussen Draka en ABB

Bezoek je het Draka Experience Center Connect in Emmen, dan begeef je je op het indrukwekkende terrein van ‘s werelds grootste kabelfabrikant. In tegenstelling tot een statische showroom staan in Connect de experience en het wauw-effect centraal. Het is een ontmoetingsplek waar kennisoverdracht en fun samenkomen om zo te inspireren en te informeren. Op die manier voelen bezoekers zich verbonden met Draka en met de onmisbaarheid van kabels in de bouwwereld.
In Experience Center Connect zet Draka een experience neer voor haar stakeholders. Van een auditorium waar trainingen en seminars worden gegeven tot een expositieruimte, ook wel het Life Experience Center, met digitale presentaties en interactieve demonstraties. Bovendien hangen er overal door het gebouw zichtbare draadgoten aan de 4,5 meter hoge plafonds. Ook heeft de veldopstelling met zonnepanelen een opengewerkte verdeelkast die de kabelaansluitingen laat zien. Het is de plek waar het grootste kabelproducerende bedrijf ter wereld de vaak onzichtbare kabels zichtbaar maakt en laat zien hoe onmisbaar ze zijn.

Perfect uit de verf

Connect is ook opgericht omdat er een verandering merkbaar is op het gebied van zakendoen. “We zien dat onze relaties steeds minder vakbeurzen bezoeken. Daarentegen willen relaties wel op de hoogte blijven van regelgeving, innovaties en nieuwe technologieën. Om die reden hebben we gezocht naar een inspirerend alternatief waarin de behoefte aan kennisdeling en experience samenkomen. Het is een meetingpoint en een kabel kenniscentrum in één geworden”, vertelt Yvonne Steeds, Marketing Communications Manager bij Draka.

Johan Meinen, business Manager Installers bij Draka, vult aan: “Connect is ook dé plek waar interactiviteit en kennisdeling hand in hand gaan. We inspireren onze stakeholders door te vertellen en te demonstreren hoe de wereld werkt dankzij kabels. We doen dit trouwens niet alleen. We hebben al een lange tijd een partnership met ABB en ook in Connect vormen ze een belangrijk aandeel. Onze producten zijn namelijk complementair; zonder kabel geen toepassing en andersom. Daarom werken we veel samen in verschillende projecten en nu dus ook in Connect. Hier komt de synergie tussen onze producten perfect uit de verf.”

Vroeg stadium

“In Connect treden Draka en ABB op als kennispartners”, zegt Antwan van de Coevering, Sales Manager Building & E-mobility bij ABB. “Alle kennis die we in huis hebben - doordat we veel projecten samen draaien - verpakken we in een training of in een andere vorm van kennisdeling. We proberen onze kennis al in een vroeg stadium van een nieuw project samen te brengen. Vervolgens vormen we deze om tot een compleet uitgedacht concept dat we in Connect delen met onze (potentiële) klant(en). Connect is dan ook de plek om het concept meteen toe te lichten, te demonstreren en daardoor zelf te ervaren. Met andere woorden, we zetten een panklaar concept neer dat meteen uitrolbaar is. Zo zorgen we samen voor een soepele projectstart.”
Het Draka Experience Center Connect in Emmen.


Meer informatie over ABB i-bus® KNX

Meer informatie

Experience neerzetten

Experience neerzetten

In Connect ervaren bezoekers zelf hoe Draka kabels werken. Deze experience komt mede tot stand door betrokkenheid van ABB en toepassing van building automation. Met dit installatiesysteem worden gebouwen gemakkelijker beheerd en gecontroleerd, wat resulteert in meer flexibiliteit, veiligheid, economische efficiëntie en gebruiksgemak. “Het ABB i-bus® KNX productaanbod omvat componenten die worden gebruikt in moderne gebouwen, van verlichtings- en rolluikbediening tot verwarming, ventilatie, veiligheid en energiebeheer. Het systeem is gebaseerd op de wereldwijde
KNX-standaard en voldoet aan de steeds hogere eisen - voor maximale (cyber)veiligheid”, vertelt Antwan van de Coevering.

Johan Meinen, Business Manager Installers bij Draka, vult hem aan. “Dit systeem zorgt in Connect onder andere automatisch voor de verlichting bij het starten/stoppen van presentaties in het auditorium en op het aanwezigheid gestuurd open/sluiten van toegangsdeuren en zonwering. Daarnaast hebben we ook een opengewerkte verdeelkast van ABB die de kabelaansluitingen laat zien. Om bezoekers te laten zien hoe de aansluiting van zonnepanelen, warmtepompen of EVlaadsystemen werkt, tonen we ook een Hafonorm groepenkast.”

Meer informatie over Hafonorm groepenkasten

Meer informatie


Meer informatie over de ABB Terra AC-wallbox

Meer informatie

Energietransitie

Draka en ABB zijn beide drijvende krachten achter de energietransitie. Om die reden is duurzaamheid het hoofdthema in Connect. Er zijn onder andere PV-panelen voor energievoorziening en warmtepompen met warmteterugwinning in koeling en verwarming. Bovendien is e-mobility een onmisbaar thema als het gaat om duurzaamheid. Mede door het doel om in 2030 1,7 miljoen laadpalen te realiseren, ontstaat er een stijgende vraag naar goede toekomstbestendige EV-laadoplossingen. Ook hierin trekken Draka en ABB met elkaar op: ABB creëert de laadmogelijkheid, Draka kiest de juiste data- en voedingskabels. “Zo zien bezoekers op het buitenterrein van Connect de Terra AC-wallboxen van ABB. Deze compacte, connectieve en toekomstbestendige laadmogelijkheid functioneert perfect dankzij Draka kabels. Met dit één-tweetje dragen we bij aan slimmere, betrouwbare en emissievrije mobiliteit; toegankelijk voor iedereen en overal. Samen zetten we stappen naar duurzaamheid”, vertelt Antwan van de Coevering.

“Bovendien kunnen we onze laadpalen via een Draka datakabel koppelen aan een e-mobility platform. Hiermee verreken je de laadsessies met je werkgever, krijg je 24/7 support vanuit een online omgeving en het belangrijkste op het gebied van duurzaamheid: er kunnen vanaf een afstand verschillende configuraties worden geactiveerd zoals dynamic load balancing. Hiermee voorkom je overbelasting van je energienetwerk. Verbruik je weinig stroom in huis? Dan krijgt de auto meer ampères en laadt de accu sneller. Gebruik je te veel stroom? Dan wordt er tijdelijk minder stroom naar de auto gestuurd. Mede door Draka kabels kunnen we dit realiseren. En als je het mij vraagt kunnen we in de toekomst samen nóg meer mogelijk maken op het gebied van e-mobility en andere duurzaamheidsthema’s. Samen werken we aan Mission to Zero”, vertelt Antwan van de Coevering.


  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language