Uw oude elektromotoren en frequentieregelaars hebben meerwaarde

Hoe bevordert u energie-efficiëntie en levert u een bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot en het realiseren van afvalreductie en circulariteit? Door producten en onderdelen aan het einde van hun levensduur op een verantwoorde manier te recyclen en als grondstoffen terug te brengen in de circulaire keten, kunnen we de impact op het milieu verminderen en duurzaamheid bevorderen. Bij ABB Motion werken we daar graag samen met u aan.

 

Neem vandaag nog contact op met ABB


CONTACT

Recycling van elektromotoren

Gaat u vernieuwen of vervangen? ABB en Channel Partners helpen u graag om uw oude motor(en) in te zamelen, zodat deze volgens de nieuwste technologie kunnen worden gerecycled. Maar liefst 98% van uw oude motor kan worden hergebruikt binnen de EU om onder andere nieuwe motoren van te produceren.

Hoe werkt het?
Voor deze recyclingdienst werkt ABB nauw samen met een gecertificeerde afvalverwerker, HKS Metals B.V. 

Het begint met die belangrijke eerste stap: het inleveren van uw oude motoren bij ABB of één van de deelnemende Channel Partners. Een belangrijke stap want zo maakt u plaats voor een energiezuinige aandrijving met een veel geringere impact op het milieu. Om u zoveel mogelijk tijd en moeite te besparen staan hiervoor speciale recycling-containers opgesteld bij de Channel Partners, maar we bieden ook de mogelijk om de inzameling bij u op locatie te verzorgen.

Optioneel kunt u een vernietigingsrapport aanvragen waarin de recycling van uw oude motor is vastgelegd. Zo profiteert u van een eenvoudige verwerking en minimale administratie.

En voor uw nieuwe motor? Daarvoor kunt u rekenen op de beste oplossing van ABB en haar Authorized Value Providers. Tot 31 december 2024 krijgt u zelfs een IE4 motor geleverd voor de prijs van een IE3 motor

Recycling van frequentieregelaars

ABB biedt een recyclingdienst aan voor frequentieregelaars en andere elektronische of elektrische componenten. Door gebruik te maken van deze dienst kunnen tot wel 88% van de kostbare en schaarse materialen uit uw oude frequentieregelaars worden teruggewonnen en hergebruikt binnen de EU. Daarnaast levert u een belangrijke bijdrage aan de naleving en rapportage van de WEEE-regelgeving, die betrekking heeft op de inzameling en recycling van elektrische en elektronische apparatuur.

Hoe werkt het?
Voor deze recyclingdienst werkt ABB nauw samen met een gecertificeerde afvalverwerker, Mirec B.V. (onderdeel van de HKS Groep).

Uw oude frequentieregelaars kunnen efficiënt bij u op locatie worden verzameld. Hiervoor worden speciale pallets of WEEE-inzamelbox(en) bij u op locatie geleverd. Zodra de pallet of WEEE-inzamelbox vol is of het project is voltooid, volstaat één telefoontje om deze te laten ophalen door de afvalverwerker. Deze recycleert het materiaal volgens de nieuwste technologieën. Indien gewenst, kunt u een vernietigingscertificaat aanvragen.

Voert ABB een serviceproject uit bij u op locatie? Laat ABB dan de volledige recycling van aandrijvingen en andere elektrische of electronische componenten voor u verzorgen. 

Energie Efficiëntie Actie

Waar energie wordt gebruikt, kan ook energie worden bespaard. En wie energie bespaart, verlaagt zijn kosten! Doe daarom mee met ABB’s Energie Efficiëntie Actie. Wissel tot 31 december 2024 uw oude motor in bij één van de deelnemende Channel Partners en krijg een IE4-motor voor de prijs van een IE3-motor geleverd. Maar liefst 98% van de materialen uit uw oude motor wordt gerecycled en krijgt een nieuw leven binnen de EU. Dat bespaart niet alleen energie én kosten, maar ook het milieu! Samen maken we het verschil.

Meer informatie

Ook aan de slag?

Natuurlijk. Want alleen samen maken we het verschil!
Neem vandaag nog contact op met onze Energie Efficiëntie experts.

Select region / language