Opnå mesterlig maskinbygning med functional safety baseret på frekvensomformere

Sikre maskiner og processer med frekvensomformere fra ABB

Når du konstruerer functional safety, har du brug for værktøjer og udstyr som f.eks. frekvensomformere med sikkert drejningsmoment for at opnå effektive og sikre resultater. Når du opbygger et sikkerhedssystem, skal du sikre, at alle enheder kan kommunikere pålideligt og hurtigt med hinanden. Jo mere du kan integrere sikkerhedsfunktionaliteter i maskinens styresystem, jo større besparelser vil det give dig. Vores skalerbare portefølje af frekvensomformere, sikkerhedsudstyr og andre løsninger hjælper dig med at gøre netop dette.

Spørg en ekspert om functional safety

Vil du vide mere?

Frekvensomformere til functional safety
Sikkerhedskommunikation mellem frekvensomformer og PLC
Værktøj til forenkling af sikkerhedsdesign
Typiske sikkerhedsfunktioner, der understøttes af frekvensomformere fra ABB
Integreret sikkerhed i frekvensomformere

Vores All-compatible frekvensomformere har den grundlæggende sikkerhedsfunktion STO (Safe Torque Off) indbygget som standard. Denne integrerede sikkerhedsfunktion kan endvidere udvides. Dette omfatter functional safety sikkerhedsmodulet (FSO-12 eller -21) og sikkerhedsmodulet PROFIsafe (FSPS-21). Sikkerhedsmodulet FSO-12 eller -21 anvendes sammen med ACS880 industri-frekvensomformere, og PROFIsafe (FSPS-21) sammen med ACS880 industri-frekvensomformere, ACS580 frekvensomformere til generel anvendelse og ACS380 frekvensomformere til maskiner. Functional safety modulet (FSO-12 eller -21) kan f.eks. anvendes enten med funktionen til sikker hastighed uden encoder eller med en encoder sammen med encodermodulet FSE-31. Alle sikkerhedsmoduler er nemme at integrere i en frekvensomformer og tilbyder et skalerbart antal sikkerhedsfunktioner, hvilket sikrer sikker anvendelse af applikationen.
 

Gå til Frekvensomformere med specifikke sikkerhedsoplysninger

Lær om ABB's FSO-12 og -21 sikkerhedsfunktions modul

Lær om ABB's FSPS-21 PROFIsafe sikkerhedsfunktions modul

Sikkerhedskommunikation med PROFIsafe

Når et sikkerhedssystem omfatter flere frekvensomformere, bruges en sikkerheds-PLC til at styre frekvensomformere og maskiner fra en fælles kilde. Der kan udføres forskellige sikkerhedsfunktioner i applikationen, som alle styres af en fælles sikkerheds-PLC. Vores omfattende serie af frekvensomformere tilbyder PROFIsafe-tilslutning via PROFINET. Det betyder, at kommunikationen mellem dem og en PLC er sikker, hurtig og mere pålidelig. Desuden er det også muligt at foretage kommunikationsdiagnostik. Vores skalerbare tilbud om PROFIsafe-tilslutning omfatter et ACS880-industrielt frekvensomformer, der er forbundet til PLC'en med et PROFINET-fieldbusmodul (FPNO-21), som giver PROFIsafe-tilslutning sammen med sikkerhedsfunktionsmodulet FSO-12- eller -21-. Der er også mulighed for at tilslutte ACS880 industri-frekvensomformere, ACS580 frekvensomformere til generelle formål og ACS380 frekvensomformere til maskiner, til PLC'en med sikkerhedsmodulet PROFIsafe (FSPS-21). Begge moduler tilbyder også indbyggede sikkerhedsfunktioner.

Lær mere om Sikkerhedsfunktions modul (FSO-12 and -21) og Pulse encoder interface modul (FSE-31)
Find ud af mere om PROFIsafe sikkerhedsfunktions modul (FSPS-21)

Tilgå information om ABB's sikkerheds-PLC AC500-S

ABB's værktøj til design af functional safety

Ved design af sikkerhedsfunktioner til applikationer skal der foretages en sikkerhedsberegning i henhold til internationale standarder for functional safety (EN ISO 13849-1 og IEC 62061). Vores værktøj til design af functional safety hjælper dig med at foretage risikovurdering, definere den krævede safety Integrity Level (SIL) / Performance Level (PL) for sikkerhedsfunktioner, verificere det opnåede sikkerhedsniveau og generere designrapporter.

Download gratis FSDT-01 functional safety designværktøj

Ofte anvendte sikkerhedsfunktioner sammen med frekvensomformere

Vores frekvensomformere er en del af de maskiner, der styrer hastigheden og drejningsmomentet for den motor, der driver maskinen. Vores frekvensomformere kan udføre Safe Torque-Off (STO), Safely-Limited Speed (SLS), Safe Break Control (SBC), Safe Maximum Speed (SMS), Safe Stop Emergency (SSE), and Safe Stop 1 (SS1).

Find ud af mere om de ofte anvendte sikkerhedsfunktioner støttet af frekvensomformere fra ABB.

Referencer og artikler om funktionel sikkerhed

Produkter til funktionel sikkerhed

Loading documents
Select region / language