Reducer udfordringerne ved kavitation
med frekvensomformere fra ABB

Kavitation resulterer i tabt energi, støj og rystelser. Den forårsager skader på pumpe- og pumpesystemer, hvilket øger omkostninger til bl.a. vedligehold. I industrier som f.eks. fødevareindustrien og i behandling af vand og spildevand anvendes pumper til at flytte væsker fra et punkt til et andet. I værste fald kan kavitation have en negativ effekt på kvaliteten af slutproduktet.

Kavitation kan opstå, når væskens indgangstryk til pumpen er lavt. Det kan skyldes et lavt væskeniveau i en tank eller et rør med en næsten lukket ventil, som forsyner pumpesystemet med væske. Kavitation er dannelse og efterfølgende kollaps af dampbobler i væsken, som sender chokbølger gennem pumpen og rørene. Implosionen af en boble fører til overfladeerosion af pumpehjul, pumpehus og rør.

I mejerier og andre produktionsanlæg til drikkevarer forringer kavitation kvaliteten af produktet, f.eks. mælk, hvilket kan øge omkostninger i produktionen. Kavitation er generelt ødelæggende for centrifugalpumper og medfører ineffektiv pumpning.

Den innovative funktion mod kavitation i frekvensomformere fra ABB

ABB har løst udfordringen med kavitation med den innovative funktion mod kavitation, der findes i ACQ580 til vand- og spildevandsanlæg, ACS580 til maskiner og ACS880 til industrielt brug. Funktionen er præcis og omkostningseffektiv, da den ikke kræver, at der skal tilsluttes eksterne sensorer til frekvensomformeren. Derudover tilbyder ABB en række yderligere funktioner og fordele, der sikrer pålidelig og energieffektiv pumpning og drift.

Klik på videoerne og nedenstående links og bliv klogere på hvordan frekvensomformere fra ABB kan gavne dine pumper og produktion.

Det kan være svært at detektere kavitation, der leder til betydelige skader på pumpe og rør

Lad os hjælpe dig med at mindske skader ved kavitation i dine pumpesystemer. Kontakt os og hør mere.

Kontakt os

ABB frekvensomformere med funktioner mod kavitation

Detektion og kontrol af kavitation

Se video

Select region / language