Τεχνικό Άρθρο

Λύσεις Αυτόματης Μεταγωγής

 

Η αξία των συστημάτων μεταγωγής πηγών

Η απρόσκοπτη παροχή ενέργειας είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο στη βιομηχανία όσο και στα μεγάλα επαγγελματικά κτίρια (κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, συνεδριακά, κ.α.), καθώς μια ξαφνική διακοπή στην τροφοδοσία μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες που εξαρτάται σημαντικά από τον χρόνο που θα κρατήσει αυτή η διακοπή. Επιπλέον, υπό συνθήκες, μπορεί ακόμα και να απειλήσει την ασφάλεια ανθρώπινων ζωών.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευε το Πανεπιστήμιο της Minnesota οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αυξηθεί πολύ, παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας επενδύουν όλο και πιο ουσιαστικά στην ανθεκτικότητα του δικτύου


Ένα σύστημα αυτόματης μεταγωγής (ATS, Automatic Transfer Switch) είναι απαραίτητο προκειμένου να κάνει την μεταγωγή από τη βασική πηγή τροφοδοσίας στην πηγή ανάγκης, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες από δυσλειτουργίες στο δίκτυο σας, στο ελάχιστο. Τα συστήματα μεταγωγής εφαρμόζονται σε πλήθος εφαρμογών όπως είναι τα data centers, τα βιομηχανικά πάρκα, τα motor control centers, το δίκτυο συγκοινωνιών κ.α. 

Πλεονεκτήματα

Λύσεις μεταγωγής

Η ΑΒΒ διαθέτει πολλές και διαφορετικές λύσεις μεταγωγής, στηριζόμενες σε παγιωμένες τεχνολογίες εδώ και χρόνια μέχρι και νέες ψηφιακές και καινοτόμες λύσεις.

Δείτε τις λύσεις μεταγωγής » Smart Power - Transfer switch solutions

Μέσω διακόπτη αυτόματης μεταγωγής TruONE χωρίς ανάγκη για γέφυρες με μπάρες ή καλώδια
Μέσω ενσωματωμένης λειτουργίας μεταγωγής στους Α.Δ.Ι
Μέσω διακοπτών φορτίου
Μέσω τηλεχειριζόμενων διακοπτών αέρος
Μέσω μονάδων αυτόματης μεταγωγής και αυτόματων διακοπτών ισχύος

 

The all-new TruONE, μονάδα αυτόματης μεταγωγής

Βραβευμένη με το Global New Product Innovation Award, το 2019, ως η πρώτη ολοκληρωμένη λύση αυτόματης μεταγωγής στον κόσμο αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για εφαρμογές που διαχειρίζονται κρίσιμα φορτία. Οι νέες μονάδες της ΑΒΒ είναι οι μοναδικοί διακόπτες παγκοσμίως που διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή στη μονάδα ισχύος και δεν απαιτούν καμία γεφύρωση στις επαφές τους, καθώς αυτές είναι εσωτερικά συνδεδεμένες. Οι διακόπτες διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες επικοινωνίας μέσω των πιο γνωστών βιομηχανικών πρωτοκόλλων καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με τη ψηφιακή πλατφόρμα ελέγχου & εποπτείας ABB AbilityTM Energy and Asset Manager.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Χειροκίνητος χειρισμός υπό φορτίο (κλειστή μεταγωγή) για άμεση αποκατάσταση στην τροφοδοσία κρίσιμων εγκαταστάσεων
  • Λειτουργία προληπτικής συντήρησης (έκδοση level 4)
  • Αξιόπιστη λειτουργία στις πιο αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος (-25 έως +70 oC και τάσης 200-480 VAC)
  • Αντοχή σε δονήσεις και κραδασμούς κατά IEC 60068-2-6 & IEC 60068-2-27

ΑΒΒ Wins Global New Product Innovation Αward
 

 

 

Αυτόματοι διακόπτες ισχύος με ενσωματωμένη λειτουργία μεταγωγής

Ready to go solution!

Στη νέα ψηφιακή εποχή όπου οι έξυπνες συσκευές με επικοινωνία αποτελούν παράγοντα κλειδί για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, η ΑΒΒ έρχεται και ενσωματώνει 2 λύσεις σε ένα προϊόν. Οι αυτόματοι διακόπτες ισχύος Emax 2 και Tmax XT προσφέρουν υψηλή απόδοση και προστασία στις εγκαταστάσεις που προστατεύουν, δυνατότητα διαχείρισης της ενέργειας, ενσωμάτωση σε συστήματα εποπτείας και ελέγχου ενώ διαθέτουν και ενσωματωμένη τη λειτουργία αυτόματης μεταγωγής μεταξύ δύο πηγών. Σε ένα εύχρηστο περιβάλλον προγραμματισμού, ο τελικός χρήστης μπορεί εύκολα να εισάγει μόνος του τις ρυθμίσεις και την παραμετροποίηση που επιθυμεί, μέσω του λογισμικού Ekip Connect

Πώς θα αναβαθμίσω τους αυτόματους διακόπτες ισχύος με τη λειτουργία μεταγωγής;

Η αναβάθμιση των διακοπτών με τη λειτουργία της μεταγωγής μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή  μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ABB Marketplace TM. Για την μεταγωγή βασική προϋπόθεση είναι η αναβάθμιση και των δύο διακοπτών,  του διακόπτη της βασικής γραμμής τροφοδοσίας και της γραμμής ανάγκης, με τη λειτουργία μεταγωγής.Οι μονάδες προστασίας Ekip Touch & Hi-Touch μετρούν την ισχύ και την ενέργεια με μεγάλη ακρίβεια, αποθηκεύουν συμβάντα, alarms και μετρήσεις προκειμένου να προστατέψουν την εγκατάσταση από απρόβλεπτα σφάλματα και διακοπές. Η πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα καθιστά τη λειτουργία αυτόματης μεταγωγής ακόμη πιο ακριβή και στοχευμένη.

Κατεβάστε τον κατάλογο » White Paper Emax 2, all-in-one innovation. Embedded ATS system 

 

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Select region / language

Δημοφιλείς σύνδεσμοι