Bir veri merkezinin elektrifikasyon tasarımı, merkezin yük gereksinimlerini ve güvenilirliğini belirleyen ana standartlara dayanır; ancak tasarımın yapılandırılması ve yürütülmesi, altyapı ve teknolojiye ilişkin kompleks kararları içerir. Yüksek, orta ve alçak gerilim bağlantılarının ve dağıtımın entegrasyonu, tek bir çatı altında geniş bir uzmanlık paletini kapsayan bir kuruluş tarafından sunulan en iyi disiplinleri ve ürünleri gerektirmektedir.
ABB'nin veri merkezi tasarımına sistem yaklaşımı geliştirmesinin nedeni budur. Bu metodoloji ile ABB, geniş kapsamlı portföyünü sağlam bir veri merkezi altyapısına entegre ederek bir sistem entegratörü olarak hizmet verebilir. Müşteri için sonuç tek tedarikçiden tek bir entegre sistemdir.
ABB, bu stratejiyi, maksimum ABB içeriğine sahip 20 MW’lık Tier III veri merkezi tasarımı geliştirmek için oluşturulmuş bir iç proje ile test etti. Projenin çıktıları arasında veri merkezi ekipmanlarının sunulması ve entegrasyonunun temelini oluşturan tek hat diyagramları, fiziksel yerleşimler, şartnameler ve diğer destekleyici materyaller olup müşteri ve pazar gereksinimlerine mümkün olduğunca uyum sağlandı. Bu demo projenin tamamlanması, ABB'nin veri merkezi elektrifikasyon tasarımına yönelik bir sistem yaklaşımı geliştirmesi için temel sağladı.
Bu sistem yaklaşımının birçok avantajı arasında şunlar vardır:
- Daha düşük proje riskleri
- Müşteri ve mal sahibi mühendisleri ile koordine edilen bir entegre proje programı
- Daha düşük müşteri proje yönetimi maliyetleri
- Daha düşük proje yürütme maliyetleri
- Daha düşük müşteri garantisi, işletme ve bakım maliyetleri
- Tek bir kaynaktan en iyi çözümü sağlamak için birçok disiplin ve fabrikadan teknik uzmanlar
- ABB'nin geniş bir alan yelpazesinin yanı sıra veri merkezi endüstrisindeki uzmanlığının faydaları
ABB, geleneksel elektrifikasyon ve güç dağıtım yeteneklerinden çok daha fazlasını sunuyor. Şirketin portföyünde, gücü sistem entegrasyonu uzmanlığı ile birleştirmek, bağlamak ve genişletmek için bir dizi ürün ve yazılım bulunmaktadır.