Λειτουργική ασφάλεια για προηγμένη κατασκευή μηχανών με τη χρήση ρυθμιστών στροφών

Πιο ασφαλείς μηχανές και διαδικασίες με ρυθμιστές στροφών της ABB

Όταν σχεδιάζετε τη λειτουργική ασφάλεια, χρειάζεστε εργαλεία και συσκευές όπως ρυθμιστές στροφών με λειτουργία ασφαλούς αφαίρεσης καναλιού ροπής, για να έχετε αποδοτικά και ασφαλή αποτελέσματα. Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα ασφαλείας, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι όλες οι συσκευές μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με αξιοπιστία και ταχύτητα. Όσες περισσότερες λειτουργίες ασφαλείας ενσωματώνετε στο σύστημα ελέγχου μιας μηχανής, τόσο θα εξοικονομείτε. Το ευρύ χαρτοφυλάκιο ρυθμιστών στροφών της ABB σε συνδυασμό με τις συσκευές και τις λύσεις ασφαλείας, θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε. 

Ρυθμιστές στροφών που χρησιμοποιούνται σε λύσεις λειτουργικής ασφάλειας
Ασφαλής επικοινωνία μεταξύ του ρυθμιστή στροφών και του PLC
Εργαλείο για την απλοποίηση του σχεδιασμού ασφαλείας
Λειτουργίες ασφαλείας από τους ρυθμιστές στροφών της ABB
Ενσωματωμένη ασφάλεια στους ρυθμιστές στροφών

Οι πλήρως συμβατοί ρυθμιστές στροφών μας, διαθέτουν τη λειτουργία ασφαλούς αφαίρεσης του καναλιού ροπής (STO), στη βασική έκδοση. Αυτή η ενσωματωμένη λειτουργία ασφάλειας, διαθέτει μια ευρεία γκάμα διαθέσιμων επιλογών επέκτασης. Συμπεριλαμβάνει το Safety functions module (FSO-12 or -21) για τους ρυθμιστές στροφών ACS880, το οποίο λειτουργεί χωρίς κωδικοποιητή, χωρίς εξωτερική "καλωδιωμένη" λογική ή ανάδραση από τον κινητήρα. Είναι εύκολο να το ενσωματώσετε μέσα στον ρυθμιστή ACS880 και προσφέρει μέχρι και 10 διαφορετικές λειτουργίες ασφαλείας, ενώ εξασφαλίζει ασφαλή χρήση της εφαρμογής. 
 

Πρόσβαση στους  διάφορους τύπους ρυθμιστών στροφών της ABB με συγκεκριμένες πληροφορίες ασφαλείας 

Γνωρίστε τα FSO-12 και -21 safety functions module της ABB 
Γνωρίστε τα FSPS-21 PROFIsafe safety functions module της ABB 

Επικοινωνία ασφαλείας με PROFIsafe

Όταν ένα σύστημα ασφαλείας περιλαμβάνει πολλούς ρυθμιστές στροφών, ένα PLC ασφαλείας χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των ρυθμιστών στροφών και των μηχανών από μια κοινή πηγή. Διαφορετικές λειτουργίες ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή, με κοινό έλεγχο από ένα PLC ασφαλείας. Oι ρυθμιστές στροφών ACS880 για χρήση σε κατασκευή μηχανημάτων και βιομηχανικό περιβάλλον, προσφέρουν συνδεσιμότητα PROFIsafe μέσω PROFINET. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ αυτών και ενός PLC είναι ασφαλής, γρήγορη και πιο αξιόπιστη. Επίσης, η επικοινωνία διαγνωστικής πληροφορίας είναι δυνατή. Ο ρυθμιστής συνδέεται με το PLC με ένα PROFINET fieldbus adapter module (FPNO-21) το οποίο προσφέρει συνδεσιμότητα PROFIsafe μαζί με FSO-12 και -21 Safety functions modules.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα Safety functions modules Safety functions modules (FSO-12 και -21) και το Pulse encoder interface module (FSE-31)

Μάθετε περισσότερα για το PROFIsafe safety functions module (FSPS-21)

Πληροφορίες πρόσβασης για το  ABB's safety PLC AC500-S

Εργαλείο σχεδιασμού λειτουργικής ασφάλειας της ABB

Όταν σχεδιάζονται οι λειτουργίες ασφαλείας σε εφαρμογές, θα πρέπει να πραγματοποιείται μια μέτρηση ασφάλειας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας (EN ISO 13849-1 and IEC 62061). Αυτό το εργαλείο, σας βοηθά να πραγματοποιείται αξιολόγιση ρίσκου, να ορίσετε την απαιτούμενη αικεραιότητα ασφάλειας (SIL) / το επίπεδο ασφάλειας (PL) των λειτουργιών ασφάλειας, να επιβεβαιώσετε το επίπεδο ασφάλειας που έχει επιτευχθεί και να δημιουργήσετε αναφορές σχεδιασμού. 

Λήψη του δωρεάν εργαλείου σχεδιασμού λειτουργικής ασφάλειας FSDT-01

Τυπικές λειτουργίες ασφάλειας για ρυθμιστές στροφών

Οι ρυθμιστές στροφών μας είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο της ταχύτητας και της ροπής ενός κινητήρα που οδηγεί μια μηχανή. Οι ρυθμιστές στροφών μας έχουν λειτουργίες όπως η ασφαλής απενεργοποίηση του καναλιού ροπής (STO), ο ασφαλής περιορισμός ταχύτητας (SLS), ο ασφαλής έλεγχος φρένου (SBC), η ασφαλής μέγιστη ταχύτητα (SMS), η ασφαλής έκτακτη απενεργοποίησης (SSE), και η ασφαλής απανεργοποίηση 1 (SS1)

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τυπικές λειτουργίες ασφαλείας  που υποστηρίζονται που υποστηρίζονται από τους ρυθμιστές στροφών της ABB

Παραπομπές λειτουργικής ασφάλειας και σχετικά άρθρα

Προϊόντα λειτουργικής ασφάλειας

Loading documents
Select region / language