Modulair bouwen door industrialisatie van het bouw- en installatieproces


Tot 2030 is er vraag naar een miljoen extra woningen in Nederland. De vraag overstijgt daarmee ruimschoots de huidige capaciteit van de bouwbranche. Vandaar dat er in toenemende mate gekeken wordt naar slimmer bouwen. En dat is dan ook het liefst meteen duurzamer.

Maak kennis met modulair bouwen, de visie van ABB op industrialisatie van het bouw- en installatieproces in de woningbouw, en de ontwikkeling van een productportfolio en werkwijzen die daarop aansluiten. Modulaire bouw heeft de toekomst.

Industrialisatie met modulair bouwen als oplossing

Het industrialiseren van bouw- en installatieprocessen is sinds een aantal jaar aan een flinke opmars bezig in Nederland. Vooraanstaande spelers in de markt zien modulaire bouw het als een aantrekkelijke oplossingsrichting om de uitdagingen van de woningbouw aan te gaan.

Modulair bouwen

De verschuiving naar industrieel of prefab modulair bouwen heeft uiteraard invloed op de manier waarop we bouwen. Bouwen in een fabriek is opgezet vanuit een productielijn. Idealiter wil je daarbij allerlei bouwblokken per processtap gemakkelijk en snel op elkaar kunnen stapelen. Dat betekent dat vereenvoudiging, standaardisatie en digitalisatie een grote rol spelen. En vooral ook: modulair ontwerpen en modulair bouwen.

Duurzaam bouwen

Met de stikstofdiscussie is de weg naar duurzaam bouwen en CO2-neutraal bouwen ingezet. Prefab is een CO2-vriendelijke manier van bouwen, waarin bovendien minder afval ontstaat. Door activiteit logisch te bundelen (zoals transport, maar ook bewerkingen) op een efficiënte werklocatie, gaat de CO2-footprint van het bouwproces omlaag. Prefab betekent bovendien werken in ‘bouwblokken’. Modules zijn volledig demontabel te ontwerpen, wat betekent dat alle componenten en materialen, beter en gemakkelijker herbruikbaar zijn, wat de circulariteit ten goede komt.Maak kennis met de ontwikkelingen, de modulaire bouwsystemen en de visie van ABB op industrialisatie in de woningbouw. Download het kennisdocument ‘Modulair bouwen en installeren in de woningbouw’. Op naar de modulaire woning!


Gelijk aan de slag?

Plan een Accelerate • Co-create • Experience-sessie (ACE) om de mogelijkheden van prefab en industrialisatie voor uw bedrijf te leren kennen. Dat is de kracht van co-creatie.

Meer informatie >

De voordelen van woningbouwen via een industrieel proces

Gecontroleerde omstandigheden
Gecontroleerde omstandigheden

Efficiënter, sneller en eenvoudiger
Efficiënter, sneller en eenvoudiger

Faalkostenreductie
Faalkostenreductie

Milieuvoordelen
Milieuvoordelen

Versterking circulariteit
Versterking circulariteit

Personele voordelen
Personele voordelen

Minder tijd op de bouwplaats
Minder tijd op de bouwplaats


Gerelateerde producten


Select region / language