Woningbouw

Slimme oplossingen ontworpen om uw leven simpeler te maken.

Trends en ontwikkelingen in de woningbouw

Tot 2030 is er vraag naar een miljoen extra woningen in Nederland. De vraag overstijgt daarmee ruimschoots de huidige capaciteit van de bouwbranche. Dat vraagt om slimmer bouwen. En dan het liefst ook meteen duurzamer. Dat biedt kansen. 

Digitalisering, nieuwe bouw- en installatiemethodes en de veranderende energiebehoefte zijn voor ABB de belangrijkste opdrachten voor woningbouw nu en in de toekomst. Dat bereiken we door energieverdeling en huisautomatisering optimaal te combineren. Succesvol gekoppeld aan innovatieve en duurzame oplossingen voor energiemanagement, het veilig aansluiten van zonnepanelen, warmtepompen en laadsystemen, veiligheid in en rond de woning en nog veel meer. 

De oplossingen die wij creëren, ontwikkelen we in nauw overleg met de mensen die ermee werken. Zo stimuleren we vooruitgang en maken we het werk makkelijker en efficiënter. Ook bijvoorbeeld in nieuwe modulaire bouwmethoden en prefab-producties. Maak kennis met de mogelijkheden voor de woningbouw.
Samen elektrificeren we Nederland.

ABB Support Portal


Technische ondersteuning nodig, of een antwoord op vragen over prijzen, voorraden, levertijden, orders en meer?

Bezoek ABB online Support Portal

Oplossingen voor ieder type woning

Grondgebonden woningen
Appartementencomplexen
Vakantieparken

Vraagstukken in de woningbouw


De focusgebieden

Energie-efficiëntie

Nauwkeurige monitoring van het binnenklimaat, gebaseerd op de behoeften van de gebruiker, levert aanzienlijke besparingen op voor elektriciteit en gas.

Comfort

Energie besparen door verlichting, verwarming, ventilatie en koeling automatisch aan te sturen, zonder verlies van comfort.

Veiligheid

Veiligheid zit in alles wat we doen. We produceren veilig en we creëren oplossingen die bijdragen aan een veilig gebruik van elektriciteit.

Productiviteit

Stekerbare oplossingen zorgen voor een snel installatieproces op locatie en slimme systemen bevorderen de productiviteit van gebruikers.

Flexibiliteit

Installaties die je gemakkelijk kunt aanpassen of uitbreiden, maken gebouwen toekomstbestendig.

Duurzaamheid

Een hoogwaardige installatie die duurzaam geproduceerd is en die het milieu verder spaart door
energiegebruik te optimaliseren.

Connectiviteit

Innovatieve functies, gemakkelijk te bedienen en gebruiken, maken woningen slimmer, veiliger, comfortabeler en energiezuiniger.

Design

De wens van de klant staat centraal, wij ontwikkelen producten die aansluiten bij elke interieurstijl. Functioneel en gebruiksvriendelijk. Er zit altijd iets tussen wat bij het interieur past.Hafonorm kennisdocument ‘PV veilig aansluiten’

Het veilig aansluiten van een PV-installatie vereist kennis en de juiste producten. ABB biedt groepenkasten die speciaal voor dit doel zijn geconfigureerd: ‘PV-veilig’. Voor het realiseren van een veilige en betrouwbare installatie, raadpleeg ons gratis kennisdocument ‘PV veilig aansluiten’.Nieuws
Hafonorm kennisquiz

De energietransitie is in volle gang en we gebruiken steeds meer zonnepanelen, elektrische auto's en warmtepompen. Dat brengt nieuwe eisen met zich mee aan energieverdelers. Welke dat zijn? Test uw kennis over de Hafonorm-oplossingen voor PV, EV en WP in deze 15-seconden-quiz. En maak kans op een hoogwaardige schroevendraaierset van Gear-X! 


Producten en oplossingen
De volgende stap naar een kleine footprint

In 2030 valt minstens 80% van onze producten en oplossingen onder onze circulaire aanpak. Onze duurzaam geproduceerde installatiedozen zijn hiervan al een mooi voorbeeld. 100% gerecycled, dezelfde hoogwaardige ABB-kwaliteit en hetzelfde gemak. Maak kennis met het aanbodBezoek onze Smart Home Experience

Kom alleen of samen met uw klant naar De Woonindustrie aan de Symfonielaan 1 in Nieuwegein. Hier kunt u van dinsdag t/m vrijdag op afspraak terecht bij de Smart Home Experience van ABB. Op maandag kunt u vrij binnenlopen. U vindt er twee ruimtes: één met Busch-free@home® huisautomatisering en één met KNX-gestuurde huisautomatisering. Ervaar hoe deze systemen bijdragen aan wooncomfort, veiligheid, energie-efficiëntie en -opwekking. Ook kunt u kijken naar de afleveringen van Van Woonvilla naar Droomvilla waarin huisautomatisering centraal staan.


Support Portal Banner
Select region / language