Επιλέξτε γλώσσα:

Όποια κι αν είναι το ηλεκτρικό σας σύστημα - είτε πρόκειται για αντλίες και ανεμιστήρες είτε για συμπιεστές και μίκτες - είναι πολύ πιθανό να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι, όπως:

 • Υπερδιαστασιολογημένοι κινητήρες
 • Κινητήρες χαμηλής απόδοσης
 • Διεργασίες μεταβλητού φορτίου που λειτουργούν με πλήρη ταχύτητα
 • Μερικώς συντηρημένος εξοπλισμός

  Η υπηρεσία Ενεργειακής Αξιολόγησης της ΑΒΒ παρέχει μια λεπτομερή εικόνα της απόδοσης των εφαρμογών που τις οδηγεί ένας κινητήρας, βοηθώντας στη λήψη καλύτερων αποφάσεων σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, και την ενίσχυση της  βιωσιμότητας μιας εταιρείας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο τύπων Ενεργειακών Αξιολογήσεων της ΑΒΒ ή συνδυασμό αυτών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στη σύμβαση ABB Motion OneCare. 
 • Εξειδικευμένο στην εφαρμογή - επικεντρώενται σε ανεμιστήρες, αντλίες και συμπιεστές, που οδηγούνται απο ηλεκτροκινητήρα, χωρίς έξυπνους αισθητήρες. Συνήθως απαιτείται επίσκεψη στο χώρο για τη χειροκίνητη συλλογή μεμονωμένων δεδομένων του εξοπλισμού.

 • Digital Powertrain - απευθύνεται σε κινητήρες εξοπλισμένους με αισθητήρες ABB Ability™ Smart Sensors. Τα δεδομένα συλλέγονται εξ αποστάσεως και τακτικά από έναν ολόκληρο στόλο ψηφιακά συνδεδεμένων κινητήρων, επιτρέποντας την τακτική ενημέρωση της χρήσης ενέργειας. Εάν προτιμάτε, μπορεί ακόμα να κανονιστεί μια επίσκεψη στο χώρο του εργοστασίου. 

Οφέλη

 • Περιορισμός της ενεργειακής σπατάλης και του κόστους - Εντοπίστε τις ενεργοβόρες εφαρμογές του εξοπλισμού σας, βρείτε τρόπους για τη μείωση ενεργειακής σπατάλης και ζητήστε μια εκτίμηση για πιθανή εξοικονόμηση κόστους

 • Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα - Ανακαλύψτε τις πιθανές μειώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το όφελος για την τήρηση των τοπικών περιβαλλοντικών κανονισμών και πώς μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας σας.

 • Μειώστε το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας - Επιτύχετε την απόσβεση της επένδυσής σας σε κινητήρες και ρυθμιστές στροφών υψηλής απόδοσης και τον αντίκτυπο που έχει στο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας
 • Μείωση διακοπών λειτουργίας - Η αξιολόγηση πραγματοποιείται χωρίς καμία επίπτωση στις λειτουργίες μιας εγκατάστασης. Ο νέος εξοπλισμός που προτείνεται από την αξιολόγηση μπορεί να εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των συνήθων παύσεων για συντήρηση, ελαχιστοποιώντας έτσι οποιαδήποτε διακοπή της παραγωγής

 

Η απόφαση για τη σωστή Ενεργειακή αξιολόγηση από την ΑΒΒ ξεκινά με τη συνάντηση με έναν εξειδικευμένο μηχανικό της ΑΒΒ, ο οποίος θα ενημερωθεί για τις διαδικασίες σας και θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις εφαρμογές που καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ενέργεια. Με βάση την απογραφή των κινητήρων και των ρυθμιστών στροφών που διαθέτετε, το αποτέλεσμα καθορίζει ποιός τύπος Ενεργειακής Αξιολόγησης είναι η καλύτερος για εσάς. 


Χρήσιμοι σύνδεσμοι και διαθέσιμα αρχεία

Σχετικές υπηρεσίες

 • Contact us

  Submit your inquiry and we will contact you

  Contact us
Select region / language