Mellanspänningsprodukter för vindkraft

Utmaningar

Vindkraft är en av de snabbast växande energikällorna idag.

Branschen står dock inför utmaningar som till exempel att minska kostnaderna när statliga subventioner minskar, när operatörer kräver mer kostnadseffektiva vindparker, snabbare installation och idrifttagningstider, snabbare återbetalningstider och omfattande vindlägesstudier.

Dessutom finns det färre optimala platser för vind vilket gör att vindkraftsparker får byggas på avlägsna platser med specifika behov beträffande service och ansluta anläggningen till elnätet.

ABB:s lösningar

ABB är en av de största leverantörerna av komponenter till vindkraftsindustrin och är teknikledande inom lösningar för att ansluta och distribuera vindkraft. 

Vi kan hjälpa dig med allt från planering av vindkraftsparker till anslutning, övervakning samt service och underhåll av befintliga vindkraftsanläggningar. 

 

ABB:s sortiment av mellanspänningsprodukter för vindkraft omfattar ett komplett sortiment av ställverkslösningar och ställverkskomponenter för land- och havsbaserade tillämpningar.

 

SafeRing och SafePlus är de minsta mellanspänningsställverken på marknaden och smala nog att passera genom den trånga dörren i turbintornet. De är utformat för att möta de krav på ställverk som vindturbintillverkare ställer för kompakthet, säkerhet och flexibilitet.

Vill du ha produktinformation eller service?

Vårt erbjudande

För nätanslutning

VD4

Brytare med fjädermekanism för primärdistribution upp till 46 kV, 4 000 A, 63 kA

För uppsamlingsnät

Relaterade erbjudanden

Select region / language

Populära länkar