Avbrottsfri kraftförsörjning (UPS) från ABB

När du vill behålla kraften!

UPS-system spelar en viktig roll för att säkerställa avbrottsfri kraft. Varje gång en UPS inte fungerar som den ska riskeras uppdragskritiska elektriska belastningar.

Det säkraste sättet att öka UPS-tillgängligheten är att ha rätt design, använda högkvalitativa komponenter, säkerställa redundans och eliminera driftstopp genom att minimera MTTR (genomsnittlig tid för reparation).

ABB:s modulära UPS-design minimerar systemets MTTR och med sin Decentralized Parallel ArchitectureTM (DPA) kan de enskilda modulerna fungera som ett eget system men utan ömsesidigt beroende (Ingen ’Single Point Of Failure’).

Med N+1 uppbyggnad innebär det att vid ett eventuellt fel på en UPS-modul fortsätter systemet att fungera normalt. Den felaktiga modulen kopplas automatiskt bort och påverkar inte de andra modulerna. 

Möjligheten att byta moduler online i ett DPA-system minskar dess MTTR avsevärt och förenklar systemets skalbarhet.

Det modulära tillvägagångssättet lönar sig också när det gäller användbarhet och tillgänglighet - online-byte av moduler innebär att du inte behöver stänga ned UPS-systemet under bytet det vill säga det uppstår inte något stillestånd.

Vilken UPS passar dig?

Använd vårt webbverktyg för att snabbt hitta UPS för ditt behov.

Hitta UPS för din verksamhet

Fördelar med UPS

Vad är UPS?

Mindre oro

Med en UPS behöver du inte oroa dig för plötsliga elnätsstörningar. UPS:en fungerar även som en buffert och batteribackup mot potentiella strömavbrott, så att du kan fokusera på att utveckla din verksamhet istället för att krishantera.

Sömlös kraftförsörjning

En UPS från ABB fungerar som en batteribackup vid ett eventuellt strömavbrott och säkerställer oavbruten strömförsörjning till de kritiska lasterna tills den alternativa källan (exempelvis dieselaggregator) är tillbaka i bruk.

Skyddar mot alla typer av nätstörningar

ABB:s UPS:er skyddar mot olika variationer och överspänningar som kan uppstå från nätet. En UPS levererar konstant ny omvandlad sinusvåg till lasterna, vilket säkerställer skydd mot potentiella skador och förlänger utrustningens livslängd.

Kontrollerad avstängning

Vid strömavbrott och störningar finns risk att förlora data eller att få hårdvaruproblem som följd. Med en UPS från ABB får du tid att stänga av din enhet på ett kontrollerat sätt, även vid strömavbrott.

Vad används UPS för?

Användningsområden för UPS – avbrottsfri kraft

Datacenter

En UPS är avgörande för kontinuerlig drift av datacenter genom att förse med avbrottsfri strömförsörjning. UPS:er skyddar känsliga servrar och nätverksutrustning mot förlust av data och förser energi under en viss backuptid för att undvika otrevliga överraskningar, som vid strömavbrott.

Industri

UPS:er fungerar som spänningsskydd och som extra säkerhet för att förhindra driftavbrott, produktionsstopp och dataförluster i industriella miljöer, som i olika typer av produktion.

Telekommunikation

ABB:s UPS:er skyddar mot olika variationer och överspänningar som kan uppstå från nätet. En UPS levererar konstant ny omvandlad sinusvåg till lasterna, vilket säkerställer skydd mot potentiella skador och förlänger utrustningens livslängd.

Medicinska anläggningar

I sjukhus, vårdcentraler och i forskningsområdet krävs tillförlitligt strömförsörjning för kritiska funktioner, alltifrån övervakningssystem till operationsrum och medicinsk utrustning behöver fungera kontinuerligt. En UPS säkerställer kontinuerligt skydd mot nätstörningar samt en avbrottsfri kraftförsörjning som förhindrar stopp i patientvård.

Varför välja ABB?

Vårt erbjudande

Mer om tekniken

Aktuellt

Loading documents

Relaterade erbjudanden

Select region / language