RF-tuotteet langattomaan ohjaukseen

Vapautta elämiseen

RF-tuotteilla on mahdollista toteuttaa monipuolisesti kodin ohjauksia. Tuotteet perustuvat radiotaajuustekniikkaan, eivätkä langattomuutensa vuoksi vaadi kaapelointia ollenkaan. RF-vastaanotin voidaan yksinkertaisesti sijoittaa olemassa olevaan asennusrasiaan, ja ohjauspainike ruuvata tai liimata paikoilleen mihin tahansa.


RF-vastaanotin on järjestelmän äly


Jakorasiaan asennettava RF-vastaanotin toimii ohjainyksikkönä. Se ottaa tehtäväkseen ohjaus- ja kytkentätoiminnon esimerkiksi pistorasian, yhden lampun tai koko valaistuksen osalta. Rakenteellisia muutoksia ei tarvita mikäli vastaanotin asennetaan olemassa olevaan asennusrasiaan. Asennus on helppoa, ja toimivuus erinomainen. Vastaanottimet voivat olla toimintokytkimellä varustettuja monitoimimalleja, ohjelmoitavia malleja tai ajastamiseen tai säätämiseen tarkoitettuja.
RF-vastaanotin

Monipuolisia ohjauksia


RF-tuotteilla voidaan toteuttaa mm. seuraavat toiminnot:
 • Valaistuksen ja kaihtimien ohjaus
 • Pistorasioiden etäohjaus
 • Tilanneohjaukset, esimerkiksi “kaikki pois“, ja ohjaukset useasta pisteestä
 • Ikkuna- ja ovisensorit kertovat milloin ikkuna ja ovi on auki/kiinni/lukossa
 • Langattomalla Vahti-Jussi® RF -liiketunnistimella ulkoalueiden valvonta ja valaistuksenohjaus

Painikkeen voi asentaa vapaasti


RF-painike on helppo asentaa, sillä se voidaan joko ruuvata tai liimata paikoilleen. Sen voi sijoittaa myös lasiseinään siistin taustalevynsä ansiosta. Painike, joka toimii lähettimenä, on myös erittäin monikäyttöinen, sillä sen avulla voi säätää sisä- ja ulkovalaistusta, kaihtimia ja valkokankaita, pistorasioita sekä muita talon toimintoja.
RF-painike-tilanneohjaukset

Toimintojen ohjaus kaukosäätimellä


Tärkeimpiä toimintoja ja tilanneohjauksia voidaan hallita myös kaukosäätimellä. Valojen päälle- ja poiskytkentää sekä himmennystä, pistorasioiden ja kaihdinten ohjausta ja eri ohjauksia yhdisteleviä tilanneohjauksia voi kaikkia hallita tyylikkäällä kaukosäätimellä mistä tahansa.

pl-fs-funkcontrol-02

Yhteensopivuus KNX- ja ABB-free@home-järjestelmiin


Väyläpohjaiseen KNX-taloautomaatioon voidaan helposti tehdä lisäyksiä ilman rakenteellisia laajennuksia käyttämällä RF-tuotteita. Tällöin RF- ja KNX-järjestelmät vaihtavat signaaleja keskenään RF-KNX-väylämuuntimen välityksellä. Näin voidaan toteuttaa esimerkiksi ohjaus, jossa kun KNX-järjestelmän lämpötila-anturi mittaa tietyn lämpötilan huoneessa, järjestelmä lähettää komennon tiedonsiirtolaitteen kautta ja ohjaa radiosignaalilla RF-järjestelmää kaihtimien laskemiseksi.

RF-KNX-väylämuunnin tukee jopa 24 kanavaa, vastaanottavaa tai lähettävää.

RF-järjestelmä voidaan liittää KNX-taloautomaatioon myös binääritulojen kautta. Samalla tavalla se voidaan liittää ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmään.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Toiminta perustuu radiotaajuuksiin
 • Yksittäiset ohjaukset ja tilanneohjaukset mahdollisia
 • Soveltuu erittäin hyvin saneerauskohteisiin, sillä ei vaadi kaapelointia
 • Siistit jälkiasennukset kaikkiin kohteisiin
 • RF-tuotteiden käyttämä radiotaajuus on 868 MHz. Koska se toimii eri taajuudella kuin itkuhälyttimet ja radiotaajuuslelut, sen toiminta ei häiriinny.
 • Liitettävissä osaksi KNX-taloautomaatiota RF-KNX-gatewayllä tai binääritulojen kautta.
 • Liitettävissä myös ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmään binääritulojen kautta.
Katso tuotevalikoima

Tilaa ABB:n uutiskirje saadaksesi ajankohtaista tietoa ratkaisuista, uutuuksista ja tapahtumistamme.

Tilaa uutiskirje

Katso myös

Select region / language