Op weg naar een duurzame toekomst

waarin we meer doen met minder

Schone energie. De vraag is niet langer waarom, maar hoe. Daar hebben we bij ABB wel ideeën over. Als wereldspeler neemt ABB haar verantwoordelijkheid en geeft duurzaamheid de hoogste prioriteit voor de ontwikkeling van het bedrijf. ABB heeft zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen opgelegd die in het jaar 2030 behaald moeten zijn.

Samen met ons netwerk van partners, leveranciers én klanten, verlagen wij onze impact. Daarbij laten we ons graag inspireren door slimme ideeën en inspireren we anderen met onze kennis. Zo stimuleren we vooruitgang. En creëren we een samenleving waarin we meer doen met minder.


Samen met de stad Hamburg realiseerde ABB de eerste
volledig elektrische busterminal van Duitsland.De 4 pijlers van onze duurzaamheidsstrategie

1. Wij werken aan een koolstofarme samenleving


ABB werkt dagelijks aan technologie die helpt CO₂-uitstoot verminderen en voorkomen. Zo zijn de ABB-fabrieken in Duitsland en Ede al CO₂-neutraal en zullen in 2030 alle ABB-activiteiten CO₂-neutraal zijn. 
 

2. Wij werken toe naar circulair


Onze oplossingen verminderen afval, bevorderen herbruikbaarheid en verhogen hergebruik. In 2030 is minstens 80% van de ABB-producten en oplossingen circulair.
 

3. Wij bevorderen sociale vooruitgang


We creëren veilige, eerlijke en inclusieve werkomgevingen en bevorderen sociale vooruitgang over de hele wereld. In 2030 zal het aantal vrouwen op senior-managementfuncties bij ABB verdubbeld zijn tot 25 procent.
 

4. We handelen integer en transparant


We stimuleren ethische en duurzame praktijken in onze hele waardeketen en hanteren een strikte gedragscode voor al ons handelen. In 2030 koppelen we de jaarlijkse Environmental-Social-Governance (ESG-)doelstellingen aan onze bonusregelingen.


“Bij ABB, voeren we duurzaam handelen door in alles wat we doen,
om op lange termijn duurzame waarde toe te voegen.”

ABB CEO, Björn RosengrenInspiratieSamen met Ljusgarda realiseerde ABB de eerste
CO₂-neutrale Vertical Farm in Zweden
Meedenken?

Wil jij ook bijdragen? Zie je goede mogelijkheden voor verduurzaming? Of wil je gewoon eens van gedachten wisselen? Laat van je horen op: nl-marketing-ep@abb.com


  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language