”Våra kunder som kommer hit är ofta oroliga för sina djur och ska då inte behöva oroa sig för om elen i bilen räcker hem eller inte. Nu när vi har laddare på parkeringen blir det enkelt och det har varit en stor efterfrågan på det”, säger Charlotte Engström som är sjukhuschef på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm.
På parkeringen lyser åtta Terra AC-laddboxar och två Terra DC Wallbox-snabbladdare från ABB välkomnande. Kunderna kan enkelt ladda bilen med uppkopplade laddare och betala med hjälp av mobilappen Monta – och starta och stoppa laddningen direkt från väntrummet.
Hållbarhet visar vägen
Som fastighetsägare arbetar Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård aktivt med hållbarhet och det genomsyrar alla projekt och tillbyggnationer. Sedan tidigare finns solpaneler och bergvärme till fastigheterna och när ett hundstall för personalens hundar skulle byggas satsade stiftelsen även på åtta laddplatser på personalens parkering. I samma veva byggdes kundparkeringen om och även här gjordes det plats för både AC- och DC-laddare för sjukhusets kunder.
”Vi vill ligga i framkant och möta ett behov som vi tror kommer att bli allt större. Det finns inga publika laddare i Strömsholm och vi vill ge både kunder, personal och boende i området möjlighet att ladda smart och säkert hos oss”, säger Leif Eriksson, ordförande för Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård.
Att utöka effekten på parkeringen och dra nya kablar för att kunna installera laddarna var ett måste. Alla var överens om att de nya laddarna ska vara framtidsäkra och hålla för den utveckling som elfordonsflottan står inför.
”Vi handlade upp detta som en totalentreprenad och inom den upphandlingen var det elinstallationsföretaget Amptech som hade hand om all elinstallation, även att installera ABB:s laddare” säger Conny Karlsson, fastighetsansvarig på Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård.
”För oss är detta framtiden och vi kommer att bygga ut med fler laddplatser om vi ser att behovet finns. ABB har ett brett utbud av laddare och något som vi uppskattar lite extra är det lokala samarbetet, att de finns på orten”, säger Leif Eriksson.